Η ομάδα κουκλοθεάτρου Καραμπόλα παρουσιάζει την παράσταση «Ο ήλιος και ο ποντικός» στον χώρο τέχνης «Βρυσάκι» από τις

5 μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2011

Ο ποντικός Μπομπόνης ζει σ’ ένα παλιό κάστρο μαζί με 3.000 ποντίκια. Ο Μπομπόνης θέλει να παντρέψει την κόρη του αλλά δε θέλει να τη δώσει σε ποντικό! Θέλει να κάνει γαμπρό του τον πιο δυνατό που υπάρχει στον κόσμο, έτσι τ’ όνειρό του είναι να δει τη μικρή του ποντικίνα παντρεμένη με τον ήλιο.

Ο ήλιος όμως του αλλάζει τα σχέδια. Του λέει πως δεν είναι ο πιο δυνατός και πως ένα σύννεφο να σταθεί μπροστά του μπορεί να τον σβήσει. Έτσι ο ποντικός ψάχνει το σύννεφο. Το σύννεφο όμως του λέει πως ο άνεμος είναι ο πιο δυνατός. Έτσι ο ποντικός κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και στο τέλος βρίσκει τον πιο δυνατό μπροστά του…

Μια παράσταση με χειροποίητες κούκλες, επιτραπέζιες και μαρότες, βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι της Χίου που θα το βρούμε σε παραλλαγές στην Ασία, στην Ευρώπη, με διαφορετικούς ήρωες που ψάχνοντας τη δύναμη τόσο μακριά απ’ αυτούς στο τέλος ανακαλύπτουν πως η δύναμη είναι μέσα τους.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΔΙΑΣΚΕΥΗ, ΚΟΥΚΛΕΣ, ΣΚΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ: Φαίη Ρεϊζίδου
ΜΟΥΣΙΚΗ: new instrumental
ΚΟΥΚΛΟΠΑΙΖΟΥΝ: Φαίη Ρεϊζίδου, Χριστίνα Στουραϊτη/Λαμπρίνα Αρβανιτίδου

Κ O Υ Κ Λ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο     Κ Α Ρ Α Μ Π Ο Λ Α                                                             

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το  1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης, σε σχολεία, στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του  2004. Τα τελευταία 6 χρόνια εδρεύει στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε  μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας με χαρτοπολτό καθώς και παραστάσεις για  παιδιά προσφύγων  που φιλοξενούνται  στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα.