Τον φετινό χειμώνα στην σκηνή του Θεάτρου Κάππα, ο Ηλίας Καρελλάς θα ζωντανέψει μία από τις ομορφότερες ιστορίες του Μάικ Κένι, «Το αγόρι με τη βαλίτσα». Ο γνωστός σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης μιλά στον φακό του CultureNow.gr και αναφέρει πως «το συγκεκριμένο έργο πραγματεύεται το προσφυγικό ζήτημα με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο, με χιούμορ και συγκίνηση. Πρόκειται για έργο που μιλά στην ψυχή του θεατή».

Στην συνέχεια, ως προς την δική του ιδιαίτερη προσέγγιση στην παράσταση, συμπληρώνει: «Προσπάθησα να δώσω έμφαση στην κίνηση με υπέροχες χορογραφίες από την Αντιγόνη Γύρα και σίγουρα στο θέατρο σκιών, στη χρήση δηλαδή της σκιάς μέσα στην σκηνοθετική γραμμή».

Υπόθεση

Ένα νεαρό αγόρι, που ζει κάπου στη Μέση Ανατολή, φαντάζεται ταξίδια σαν του Σεβάχ του Θαλασσινού. Όταν ξεσπά πόλεμος, ο μικρός Ναζ ξεκινά το δικό του διαφορετικό ταξίδι. Διασχίζει ερήμους, βουνά και θάλασσες με μόνη συντροφιά την Κρίσια, ένα κορίτσι που έχει και αυτό τον ίδιο προορισμό, ώσπου να φτάσει στο Βερολίνο και να συναντήσει το μεγαλύτερο αδελφό του, έχοντας στη βαλίτσα του μοναδικό όπλο τις ιστορίες του.

Συντελεστές

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού θα ενσαρκώσει ο Δημήτρης Μακαλιάς ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης θα ερμηνεύσει ζωντανά στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ.

Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί και μουσικοί: Κατερίνα Αθανασιάδη, Τάσος Αντωνίου, Γιώργος Γερωνυμάκης, Μαρία Ελευθεριάδη, Έκτορας Κυριάκου, Φάνης Παυλόπουλος.


Περισσότερες Πληροφορίες:
Θέατρο Κάππα, Κυψέλης 2, Κυψέλη
Από 1 Οκτωβρίου 2017
Κάθε Κυριακή στις 11.30 το πρωί και καθημερινές στις 10.30 για τα σχολεία


Διαβάστε επίσης:

Το αγόρι με τη βαλίτσα τον Οκτώβριο στο Θέατρο Κάππα