Ο Θίασος \’81 επανέρχεται ανανεωμένος και εμπλουτισμένος με νέες ιδέες, και με μία 23ετή ιστορική πορεία του στο χώρο του Θεάτρου για παιδιά, με την παράσταση Ο Γύρος της ημέρας σε 80 κόσμους στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης.

Ο θίασος σηματοδοτεί εκ νέου την παρουσία του στο χώρο του παιδικού θεάτρου με την παράσταση O γύρος της ημέρας σε 80 κόσμους, σε κείμενο και σκηνοθεσία της ιδρύτριάς του Νανάς Νικολάου, που επιστρέφει δριμύτερη μετά τη θητεία της ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Ο Γύρος της μέρας… είναι ένα σύγχρονο, διαδραστικό θέαμα με χρήση πολυμέσων και Κινηματογράφου. Είναι μια μεγάλη βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, που θα κάνουν ηθοποιοί, ράπερ και χορευτές με συμπρωταγωνιστές τα παιδιά-θεατές.

Μαζί θα αντιμετωπίσουν τα θέματα που μας απασχολούν καθημερινά: περιβάλλον, ανακύκλωση, ρατσισμός, αλήθειες και ψέματα. Μαζί θα παρακολουθήσουν στην οθόνη σκηνές-ντοκουμέντα για τη φύση, τα ζώα, τα παιδιά όλου του κόσμου σε μια πολυπολιτισμική Ελλάδα, αλλά και κιν/μένες σκηνές των ηρώων στην εξέλιξη του έργου. Μαζί θα παίξουν μουσική με αντικείμενα καθημερινής χρήσης : σκούπες, μπάλες, σακούλες και εφημερίδες, σκουπιδοτενεκέδες, βαρέλια και κουτιά, γίνονται πρωτότυπα μουσικά όργανα. 

Παίζουν, χορεύουν, αυτοσχεδιάζουν, τραγουδούν οι: Μαρία Χατζηιωαννίδου, Πελαγία Αγγελίδου, Οδυσσέας Κιοσέογλου, Ηλίας Χατζηγεωργίου.