Τι θα λέγατε για λίγο αυθεντικό drum ‘n’ bass κατευθείαν από την Καλιφόρνια; Η μουσική ομάδα Funxion έχει την τιμή να μας παρουσιάσει τον Gridlok…

Ο Gridlok έρχεται στην Ελλάδα την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και θα εμφανιστεί στο Bios.

Πρόκειται για έναν εξαιρετικό Drum ‘n’ Bass Dj  και παραγωγό, ο οποίος με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα κατάφερε να αναδειχθεί στον χώρο του Drum ‘n’ Bass με την υποστήριξη των πιο γνωστών ονομάτων της σκηνής, από τον Andy C έως τον Bailey.

Με τη μουσική ξεκίνησε να ασχολείται από μικρός και συγκεκριμένα με το κλασικό βιολί, αλλά σύντομα άφησε πίσω του τους κλασικούς ήχους για να ασχοληθεί ως έφηβος με το λεγόμενο Four – Track εκείνης της εποχής και το πρώτο του drum machine.

Ξεκινώντας ως dj συνεργάστηκε με άλλους  τοπικούς παραγωγούς και dj\’s  και χρίστηκε ιδρυτικό στέλεχος της Technorganic.

Η κυκλοφορία που τον έφερε μερικά χρόνια αργότερα κοντά στο drum ‘n’ bass κοινό παγκοσμίως περιείχε τα The Search και Horizon στην Audio Blueprint των Stakka & Skynet.

Ακολούθησαν κυκλοφορίες στις πιο γνωστές εταιρίες στο χώρο του neurofunk,  όπως το Heatwave στη Violence, τα remix του στη Virus, καθώς και στη Nerve.

Είναι από τους πρωτοπόρους χρήστες του συστήματος Final Scratch  και ως απάντηση σε αυτούς  που πίστεψαν ότι μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο Dance oriented μουσική, σύνθεσε το album Turning Pages, το οποίο είχε Deep και μινιμαλιστικό χαρακτήρα με αρκετές δόσεις Fuzion Jazz ως χαλί ενός καθαρά βιομηχανικού σκηνικού.

Το 2004 τον βρίσκει στο Los Angeles με στόχο να δημιουργήσει την προσωπική του εταιρεία – Project 51 –  που πρόσφατα κυκλοφόρησε το album του Autopsy, σε συνεργασία με τον ΑΚ1200.

Η ευρωπαϊκή τουρνέ του album Autopsy, με εμφανίσεις στη Μόσχα, στο The End club του Λονδίνου, στην Τσεχία, την Ολλανδία και άλλες πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ξεκινάει από τη χώρα μας!

Τη βραδιά πλαισιώνουν οι Funxion Dj\’s Disphonia, Harris, Numatk, Abent και Baste με την οπτική σύνθεση των Vj\’s Termina Kapital. Opening act της βραδιάς ο Kernelcoremode της Creative Space σε ένα Dubstep Set.