Ο καλλιτέχνης και σχεδιαστής Γιούρι Σουζούκι δημιούργησε το Sonic Bloom, μια διαδραστική εγκατάσταση στο Λονδίνο που περιλαμβάνει μια σειρά πολύχρωμων σωλήνων ομιλίας σε σχήμα κέρατος μέσω των οποίων οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους αλλά και να ακούσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους ήχους της πόλης.

Το Sonic Bloom είναι ένα δίκτυο κόκκινων, κίτρινων και μπλε κέρατων που είναι διατεταγμένα σε σχηματισμό που μοιάζει με ανθισμένο λουλούδι – εξ ου και το όνομα της εγκατάστασης.

Μάλιστα, μερικά από τα κέρατα – σωλήνες κοιτούν προς τα πάνω για να πιάσουν τους “ψηλούς” και συνάμα πιο “γενικούς” ήχους της πόλης.

Η εγκατάσταση ανοίγει για το κοινό από σήμερα και για έναν ακόμα ολόκληρο χρόνο, στην τοποθεσία Brown Hart Gardens στο Mayfair του Λονδίνου, κοντά στην εμπορική περιοχή Oxford Street.

«Έχω επιλέξει να χρωματίσω την εγκατάσταση με τα βασικά χρώματα γιατί ταιριάζουν σε οποιοδήποτε τοπίο. Έχοντας δημιουργήσει γλυπτά σε δημόσιους χώρους, παρατηρώ πως τα βασικά χρώματα δεν έρχονται σε σύγκρουση με τοπία και περιβάλλοντα(…) Προσωπικά πιστεύω ότι ένα άγαλμα που απλά βρίσκεται στην δημόσια σφαίρα δεν αλλάζει ουσιαστικά την κοινότητα. Μόνο όταν οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν ενεργά, έχει η δημόσια τέχνη ένα νόημα», εξήγησε ο σχεδιαστής στο Dezeen.

Με πληροφορίες & φωτογραφίες από: Dezeen