Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, ο Γιώργος Ανδρέου καλεί στην σκηνή τον εξαιρετικό τραγουδοποιό και ερμηνευτή Σταύρο Σιόλα. Οι δυο τους παρουσιάζουν πολύ γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια τους.

Τα τραγούδια τους ερμηνεύει μαζί τους η σπουδαία Ελένη Τσαλιγοπούλου, μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.

Τέσσερις λαμπροί μουσικοί (Στέργιος Γαργάλας – βιολί, Βαγγέλης Καλαμάρας – τύμπανα, Μίμης Ντούτσουλης – μπάσο, Γιάννης Παπαζαχαριάκης – κιθάρα) συνομιλούν με το πιάνο του Γιώργου Ανδρέου.

Στο δεύτερο μέρος και καθώς φέτος είναι η επέτειος από τα εκατό χρόνια της καταστροφής της Σμύρνης και της βίαιης και δραματικής εξόδου του Ελληνισμού από την Μικρά Ασία, ο Γιώργος Ανδρέου παρουσιάζει μαζί με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” του δήμου Πατρέων, την μουσική του εργασία «Από την Σμύρνη στο Λαϊκό Τραγούδι του άστεως» – μια σπουδή στην μετάβαση από τη σμυρνέικη στη λαϊκή μας μουσική, με αριστουργηματικά τραγούδια αυτής της διαδρομής, ενορχηστρωμένα για την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων.

Η Ορχήστρα (μια καμεράτα νυκτών οργάνων) είναι ίσως η σημαντικότερη ελληνική ορχήστρα με διπλή επίδοση, τόσο στην ακαδημαϊκή μουσική όσο και στο τραγούδι και με σημαντική πολύχρονη δισκογραφική και συναυλιακή δραστηριότητα. Αποτελείται από τριάντα εκτελεστές (μαντολίνα, μαντόλες, κιθάρες).

Τη μουσική εργασία ερμηνεύουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Σταύρος Σιόλας.

Συμμετέχει ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Μανώλης Καραντίνης.

Διευθύνει ο επιφανής διευθυντής ορχήστρας Αθανάσιος Συμεωνίδης.

Καλλιτεχνική διεύθυνση ορχήστρας νυκτών εγχόρδων: Βάγια Ζεππάτου

Το Σάββατο 16 Ιουλίου στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, μία συναυλία με την υπογραφή εξαιρετικών συντελεστών και είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Photo Credit: Sissy Morfi

Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων