Ο εμβληματικός «Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχωφ παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη στο Θέατρο Δημήτρης Χορν, με ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών.

Ο Γιάννης Κότσιφας και η Σίσσυ Τουμάση, ερμηνεύουν τους χαρακτηριστικούς ρόλους του Γκάγιεφ και της Άνια αντίστοιχα.

Οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί μιλούν στον φακό του CultureNow τονίζοντας ο καθένας από την πλευρά του τις ιδιαιτερότητες του έργου, αλλά και του συγκεκριμένου ανεβάσματος.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Κότσιφας αναφέρει: “Οι ήρωες αυτοί μοιάζουν να γυρνούν στην αθωότητα της παιδικής τους ηλικίας, το σπίτι και το αγρόκτημα με τις βυσσινιές, το οποίο εν τέλει χάνεται και ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ήθελε πιο πολύ στο τέλος να κάνει μια αισιόδοξη νύξη. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των προβών μάς ζητούσε να υπάρχει μια σχετική ελαφράδα στις ερμηνείες, χωρίς κάτι δραματικό και πομπώδες.”

Η Σίσσυ Τουμάση, συμπληρώνει σχετικά: “Το βασικό θέμα του «Βυσσινόκηπου» είναι η κατάρρευση του παλιού και η έλευση του νέου. Οι ήρωες όμως, δεν έχουν επίγνωση της καταστροφής που έρχεται. Ζουν σε μία φούσκα και στο τέλος χάνουν τα πάντα, ακόμη και το βυσσινόκηπο, που τόσο λαχταρούν. Μπορεί όμως στο τέλος αυτή η καταστροφή να είναι για καλό, μιας και όταν κάτι χάνεις, πάντα κάτι άλλο βρίσκεις.”


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Μετάφραση: Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Απόδοση: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης – Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Έλενα Σκουλά
Βοηθός Σκηνογράφου: Αλεξάνδρα Καψή
Φωτογραφίες Παράστασης : Ελίνα Γιουνανλή

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Λιγνάδης, Κόρα Καρβούνη, Αθηνά Μαξίμου, Γιάννης Κότσιφας, Σίσσυ Τουμάση, Γιώργος Μπινιάρης, Γιάννης Στόλλας, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Τάσος Δημητρόπουλος, Γεωργιάννα Νταλάρα


Info

Τοποθεσία: Θέατρο Δημήτρης Χορν, Αμερικής 10, Αθήνα

Ημέρες και ώρες: Τετάρτη: 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00, Σάββατο: 18:00, 21:00, Κυριακή: 20:00

Τιμές εισιτηρίων: Από 16 ευρώ

Προπώληση: ticket365.gr, 211 1000.365

Πληροφορίες: 210-3612500 | www.a-th.gr


Photo and Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Βυσσινόκηπος, του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Δημήτρης Χορν