Το “Northern Lights” είναι το 5ο άλμπουμ του Γιάννη Κασέτα, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 10 χρόνια στη δισκογραφία. Στο “Northern Lights” συμμετέχει μια πλειάδα κορυφαίων μουσικών της ελληνικής σκηνής, αλλά και ο διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας Craig Handy στο κομμάτι “Fat Mummra”.

Μιλώντας στην κάμερα του CultureNow.gr, ο Γιάννης Κασέτας, αναφέρει μεταξύ άλλων πως “μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και συγκινητικές για μένα στιγμές για το δίσκο αυτό, είναι ότι συμμετείχε ένας από τους αγαπημένους μου σαξοφωνίστες και συνθέτες, ο Craig Handy. O Craig Handy είναι ένας μουσικός που άκουγα την δεκαετία του ’90, από όταν ήμουν μαθητής και θεωρώ μεγάλη τιμή που έπαιξε στο δίσκο… Ακόμα πιο συγκινητικό ήταν ότι του άρεσαν πραγματικά οι συνθέσεις και αυτό φάνηκε στα μάτια του”.

Ως προς το τι τον ώθησε να δημιουργήσει το νέο αυτό δίσκο, ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά ότι “κινητήριος δύναμη για το Nothern Lights είναι ένα κομμάτι που ονομάζεται The Dark Suite και το έγραψα το 2016 αφιερώνοντάς το στον πατέρα μου, ο οποίος απεβίωσε εκείνη την εποχή”.


Συντελεστές άλμπουμ

Craig Handy (άλτο σαξόφωνο), Δημήτρης Τσάκας (άλτο και σοπράνο σαξόφωνο), Τάκης Πατερέλης (τενόρο σαξόφωνο), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Αντώνης Ανδρέου (τρομπόνι), Κωστής Χριστοδούλου (πιάνο), Δημήτρης Σεβδαλής (πιάνο & rhodes ), Απόστολος Λεβεντόπουλος (κιθάρα), Γιώργος Γεωργιάδης (ηλεκτρικό μπάσο), Κώστας Λιόλιος (τύμπανα) και σύσσωμοι οι Next Step είτε όλοι μαζί (στο “Bubbles of reality”) είτε σε μονάδες σε διάφορα tracks : Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο), Θοδωρής Κότσιφας (κιθάρα) Ντίνος Μάνος (κοντραμπάσο), Βασίλης Ποδαράς (τύμπανα)

Σε 4 tracks συμμετέχει στα τύμπανα ο ΑλέξανδροςΔράκος Κτιστάκης (Alex Drakos Trio)

Όλα τα κομμάτια είναι συνθέσεις του Γιάννη Κασέτα

Η ηχογράφηση του “Fat Mummra” έγινε στα Lizard Sound Studios με ηχολήπτη τον Δημήτρη Καρπούζα ενώ τα υπόλοιπα κομμάτια του άλμπουμ ηχογραφήθηκαν στο Studio Sierra με ηχολήπτες τους Άκη Πασχαλάκη και Γιώργο Καριώτη.

Μίξη & Mastering: Γιώργος Πρινιωτάκης (Artracks Studios)

Παραγωγή: Γιάννης Κασέτας


Διαβάστε επίσης:

Northern Lights: Το νέο άλμπουμ του Γιάννη Κασέτα