Βασικοί ήρωές του «Hotel Éternité» είναι οκτώ εργαζόμενοι σε ένα ξενοδοχείο, όπου τίποτε δεν επιτρέπεται να παλιώσει. Η γενική διευθύντρια προσπαθεί να παγώνει τον χρόνο πιστεύοντας πως αυτό θα βοηθήσει τους πελάτες που καταλύουν εκεί να διαχειριστούν τη ζωή τους που περνά. Ή που δεν περνά. Στο σκηνοθετικό τιμόνι συναντάμε τον Γιάννη Καλαβριάνο μαζί με έναν εκλεκτό θίασο.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Καλαβριανός μιλά στο φακό του Culturenow και τονίζει: «Το «Hotel Éternité» είναι η ιστορία ενός παράδοξου ξενοδοχείου, που δεν θα έπρεπε καν να κατατάσσεται στα ξενοδοχεία. Είναι ένας τόπος όπου καταλήγουν άνθρωποι που έχουν μία περίεργη αντίληψη της αίσθησης του χρόνου, επειδή κάτι τους έχει συμβεί. Οι πελάτες ενώ έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία Check In, δεν έχουν ημερομηνία Check Out και είναι κατανεμημένοι σε ζώνες ανάλογα με το ζήτημα του καθενός. Έχουμε ανθρώπους που ο χρόνος έχει παγώσει γιατί κάτι τους έχει συμβεί, ανθρώπους που δεν θέλουν ο χρόνος να τρέξει σε άλλη ζώνη γιατί φοβούνται τη σωματική φθορά, νέους που σπαταλούν τον χρόνο τους, αλλά και άλλες κατηγορίες», και συνεχίζει: «Το ιδιαίτερο αυτού του κειμένου είναι πως ενώ μαθαίνουμε για όλους τους πελάτες, δεν τους βλέπουμε πότε. Βλέπουμε μόνο τους υπάλληλους, τη διεύθυνση και έναν άνδρα, ένα περίεργο ον, που μεταμφιέζεται και εμφανίζεται συνεχώς με άλλη μορφή και σχολιάζει με μία απόσταση όσα συμβαίνουν στο ξενοδοχείο».

Ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης, που πρωταγωνιστεί στο «Hotel Éternité», αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι σε αυτό το ξενοδοχείο είναι άνθρωποι που έχουν μία καλή αίσθηση του χρόνου, αντίθετα με αυτό που θα πίστευε κανείς, απλά έχουνε προτιμήσει εντελώς συνειδητά να φτιάξουν ένα ήσυχο, ασφαλές και τρυφερό μέρος, όπου εκεί θα μπορέσουν να υπάρξουν σε άλλες ταχύτητες και να ζουν τον χρόνο όπως εκείνοι θέλουν. Βέβαια, η ασταμάτητα και ανελέητη πραγματικά έρχεται και συγκρούεται μόνιμα με τη δική τους φτιαχτή πραγματικότητα και κάποια στιγμή αυτή η σύγκρουση έρχεται να τους επαναφέρει».

Συντελεστές

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαβριανός
Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Βάνα Γιαννούλα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου
Επιμέλεια κίνησης: Χρήστος Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Νάκου
Συνεργάτης στη δραματουργία: Βάνια Παπανικολάου
Βοηθός σκηνογράφου: Σταύρος Μπαλής
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαρίνα Μουρτζή
Φωτογράφος παράστασης: Κωστής Σωχωρίτης
Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Δέσποινα Γιαννοπούλου, Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Κατσιαδάκη, Χρήστος Κραγιόπουλος, Νίκος Λεκάκης, Χριστίνα Μαξούρη, Αλεξία Μπεζίκη, Αργύρης Ξάφης


Info

Τοποθεσία: Εθνικό Θέατρο, Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», Αγίου Κωνσταντίνου 22-24, Αθήνα

Ημέρες και ώρες: Από 16/1 || Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή 18:00 | Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 5€- 10€ – 13€ – 18€

Πληροφορίες: 210.5288170-171 | n-t.gr


Photo & Video Credit: Culturenow.gr / Κυριάκος Μακαρονίδης


Διαβάστε επίσης:

Hotel Éternité, του Γιάννη Καλαβριανού στο Εθνικό Θέατρο