Το 10o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων, Athens Video Art Festival 2014 υποδέχεται τον Γερμανό μουσικό και συνθέτη Hauschka για μία μοναδική παράσταση το Σάββατο 4/10 στην Αθήνα , στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης η οποία είναι προγραμματισμένη να λάβει μέρος από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Με έδρα το Düsseldorf, ο Volker Bertelmann, περισσότερο γνωστός σήμερα ως Hauschka, είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους υποστηρικτές της τεχνικής του «προετοιμασμένου πιάνου» πλάθοντας μεταλλασσόμενα και απρόβλεπτα ηχοτοπία με την τοποθέτηση ξένων αντικειμένων ανάμεσα ή πάνω στις χορδές και τα σφυράκια του.

Εμπνευσμένος από τη συνεργασία του με σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της μουσικής, του κινηματογράφου, του θεάτρου, του χορού και των τεχνών με την είσοδο του 21ου αιώνα ενσωμάτωσε τόσο ηλεκτρονικά όσο και πιο παραδοσιακά μουσικά όργανα στη δουλειά του. Έχοντας ασχοληθεί με διάφορα projects, εκ των οποίων και η σύνθεση διαφόρων soundtracks ταινιών μικρού μήκους το 2007 του απονεμήθηκε το βραβείο Akira Kurosawa Short Film. Ακόμη ως ιδρυτής του Düsseldorf ‘s Annual Piano Approximation Festival κατόρθωσε να διαμορφώσει ένα επιβλητικό line up από διεθνώς αναγνωρισμένους πειραματικούς καλλιτέχνες.

Στις 4 Οκτωβρίου 2014 έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην 10η επετειακή διοργάνωση του Athens Video Art Festival να γοητεύσει το τολμηρό κοινό, μέσα από την ηλεκτρονική μουσική του συνδυασμένη με την αφαίρεση και την πρόσθεση οποιουδήποτε στοιχείου θεωρεί περιττό και απαραίτητο αντίστοιχα από τις συνθέσεις του. Στόχος του είναι να μας μεταφέρει σε έναν νέο ηχητικό κόσμο, μέσα στον οποίο θα μεταλλάξει το πιάνο του, συντελώντας στη δημιουργία μιας μουσικής τελετουργίας με την απαλή αναπαραγωγή ήχων άλλων οργάνων, είτε μπάσου, gamelan ή hi-hat κυμβάλων των ντραμς.

Πάντοτε απρόβλεπτος, ο Hauschka επαληθεύει τον χαρακτηρισμό του σε κάθε επόμενο του βήμα, το οποίο θα είναι χωρίς αμφιβολία τόσο μη αναμενόμενο όσο και το προηγούμενο.