Το Μουσικό Προαύλιο του θεάτρου Badminton συνεχίζει να δροσίζει τις καλοκαιρινές μας βραδιές με μουσικές από το «Πανί και το γυαλί»

δηλαδή με αγαπημένα τραγούδια από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Τον πρώτο κύκλο της καλοκαιρινής αυτής ενότητας, κλείνουν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Αναστασία Μουτσάτσου που θα παρουσιάσουν στις 27, 28 και 29 Ιουλίου τραγούδια και μουσικές από τα έγχρωμα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης.

Πολλές φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια οι σειρές μυθοπλασίας συνδέθηκαν με εμπνευσμένα τραγούδια. Τραγούδια με άφταστη επικοινωνιακή δύναμη και τις πιο πολλές φορές με ευρηματικές συνθετικές και στιχουργικές ιδέες. Άλλοτε αντλώντας από τη λόγια πλευρά της κλασικής ανατολικής μουσικής, άλλοτε από τον δυτικότροπο μουσικό κόσμο κι άλλοτε από τη λαϊκή μας παράδοση.

Τραγούδια συνθετών όπως οι: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Μάριος Στρόφαλης, Βασίλης Δημητρίου, Κωστής Ζευγαδέλης, Μάριος Τόκας, Πλούταρχος Ρεμπούτσικας, Κώστας Χαριτάτος κ.α Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Αναστασία Μουτσάτσου είναι δύο αγαπημένες φωνές με ιδιαίτερο ηχόχρωμα που άνθισαν και σημάδεψαν τη δεκαετία του ’90. Ανάμεσα στα τραγούδια που θα ερμηνεύσουν είναι και κάποια που είπαν οι ίδιοι σε πρώτη εκτέλεση όπως τα «Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια» των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Μιχάλη Γκανά, «Σκάκι» των Δημήτρη Παπαδημητρίου και Μανώλη Αναγνωστάκη, «Νωρίς» των Κωστή Ζευγαδέλη και Σταμάτη Μεσημέρη που ερμήνευσε ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και τα «Οι μεγάλες οι αγάπες είν’ ανίκητες» των Διονύση Τσακνή και Μάνου Ελευθερίου και «Φίλα με» των Μάριου Στρόφαλη και Σωτήρη Κακίση, που ερμήνευσε η Αναστασία Μουτσάτσου.

Τα τραγούδια των έγχρωμων σήριαλ ενορχηστρώνει ο Δημήτρης Μαργιολάς για να τ’ αποδώσει η ορχήστρα «Καρέ-Καρέ».

Συμμετέχει ο πολλά υποσχόμενος νέος τραγουδιστής Χάρης Μακρής.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός