Γεννημένος στο Μιλάνο το 1982, ο Federico Albanese διαθέτει την καλλιτεχνική ευελιξία να εξερευνά τη μουσική σε όλες της τις πτυχές, συνδυάζοντας την κινηματογραφική μουσική με την κλασική και την ποπ με τη ψυχεδέλεια, αποφέροντας ένα σπάνιο χαρμάνι ατμοσφαιρικής electronica και νέο-κλασικής μουσικής.

Μετά από τις σπουδές του στο πιάνο και το κλαρινέτο, θήτευσε ως ενορχηστρωτής σε κινηματογραφικά μουσικά σύνολα, δίνοντάς του το έναυσμα το 2007 να ιδρύσει το avant garde duo των La Blanche Alchimie με την τραγουδοποιό Jessica Einaudi, κυκλοφορόντας δύο άλμπουμ και λαμβάνοντας το φημισμένο βραβείο “Preis der Feutschen Shallplattenkritik” στην κατηγορία του καλύτερου ανεξάρτητου άλμπουμ.

Στη συνέχεια έντυσε ηχητικά μια πλειάδα ταινιών και ντοκιμαντέρ, ενώ το 2014 κυκλοφόρησε το αριστουργηματικό σόλο του άλμπουμ με τίτλο “The Houseboat and the Moon” στην Denovali Records, που εξέπληξε το κοινό με την απαράμιλλη ερμηνεία του και τον διεθνή μουσικό τύπο να το χαρακτηρίζει ως ένα από τα πιο όμορφα νέο-κλασικά άλμπουμ των τελευταίων ετών.

Το δεύτερο άλμπουμ του Albanese με τίτλο “The Blue Hour” είδε το φως της δημοσιότητας το 2016, που κυκλοφόρησε από την ιστορική δισκογραφική εταιρία Berlin Classics στη νέα της σειρά σύγχρονης κλασσικής μουσικής Neue Meister, ένα άλμπουμ που χαρακτηρίστηκε ως `O ομορφότερος δίσκος που μπορείς να ακούσεις` (Drowned in Sound) ή και ως `Ένας μαγικός δίσκος` (Clash).

Το τρίτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο “By The Deep Sea” κυκλοφήρησε στη Neue Meister στις 23 Φεβρουαρίου 2018, ηχογραφημένο τον Αύγουστο του 2017 από τον περίφημο Francesco Donadello στο φημισμένο Vox-Ton Studio του Βερολίνου, με τον ίδιο τον Federico Albanese να το περιγράφει:

“To ¨By The Deep Sea¨ είναι μια κατάσταση μυαλού στην οποία βρίσκομαι αρκετά συχνά. Είναι ένα είδος διαλογισμού, όταν προσπαθώ να αποσυνδεθώ από την καθημερινή ζωή. Σε αυτόν τον εσωτερικό κόσμο υπάρχει χώρος να πλησιάσουμε τις βαθύτερες σκέψεις, τις ιδέες και τις αμφιβολίες μας αρκετά κοντά, για να τις δούμε ξεκάθαρα από τη σωστή απόσταση και να μπορέσουμε να τις επεξεργαστούμε, να τις εξορκίσουμε και να τις μεταφράσουμε σε κάτι άλλο”.

Στον πολύ ιδιαίτερο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, έναν χώρο εξαιρετικής ακουστικής που δημιουργεί μια μοναδική επαφή μεταξύ ερμηνευτών και κοινού, o Federico Albanese κάνει την Αθήνα και τα St Paul`s Sessions σταθμό της φετινής του περιοδείας, σε μια σπάνια μουσική εμπειρία.

Info:

https://www.federicoalbanese.com/