Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, στις 21:15 στο Αμαλιείο, στο πλαίσιο των Καλοκαιρινών Βραδιών Πολιτισμού

του Δήμου Αμαρουσίου, ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης,  προσφέρει μία ξεχωριστή βραδιά με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο συνθέτη και μουσικό Εουτζένιο Μπεννάτο (Eugenio Bennato).

Με εξαιρετικές μελωδίες μπολιασμένες με βορειο-αφρικάνικους ρυθμούς ο Μπενάτο με το σχήμα του Ταράντα Πάουερ (Taranta Power- η Δύναμη της Ταραντέλας) αναμένεται να παρασύρει μικρούς και μεγάλους στα χορευτικά βήματα της ταραντέλας και στα τραγούδια της Νότιας Ιταλίας.

Εξάλλου είναι ο ίδιος καλλιτέχνης που 30 χρόνια τώρα συστήνει και ξανασυστήνει στο διεθνές κοινό, μέσα από κάθε είδους διοργάνωση, με προεξέχον το Womad Festival  (Peter Gabriel), τη λαϊκή μουσική της Νότιας Ιταλίας, με ένα σύγχρονο, ελκυστικό τρόπο.

Το Taranta Power δεν είναι μόνο το όνομα του συγκροτήματός του αλλά και ένα κίνημα που ίδρυσε ο συνθέτης και μουσικός, που με αυτό τον τρόπο μετατρέπει τη δύναμη ενός παραδοσιακού χορού, της ταραντέλας σε όργανο επικοινωνίας με τους σημερινούς νέους  και σημείο όπου παρελθόν, παρόν, και μέλλον συναντώνται δημιουργικά.

Το κίνημα Ταράντα Πάουερ δεν είναι τίποτα άλλο από μία νέα, δυναμική, σύγχρονη άποψη για την ιταλική μουσική, μία θεαματική σύνθεση στοιχείων, που αντανακλούν την ιστορία και τους μύθους όχι μόνο της γειτονικής μας χώρας αλλά και των άλλων μεσογειακών χωρών.

Τον Εουτζένιο Μπενάτο γνωρίσαμε και αγαπήσαμε όταν ίδρυσε  τη  Νουόβα Κομπανία ντι Κάντο Ποπολάρε (Νuova Compagnia di Canto Popolare, 1969) και τη Νέα Μουσική (Musicanova, 1976).

Το 1998, δημιουργεί το κίνημα Taranta Power με σκοπό τη διάσωση και προώθηση των χορών- ταραντέλες και της μουσικής  της Νότιας Ιταλίας και περιοδεύει ανά τη Μεσόγειο και την Ευρώπη, αλλά και τον Καναδά, την  Αυστραλία, την Αργεντινή, τις ΗΠΑ, την Κίνα. Πάντα δημιουργικός καλλιτέχνης  αγκαλιάζει και την παράδοση και το σύγχρονο και συμμετέχει σταθερά στο Womad Festival (Peter Gabriel)   γνωρίζοντας ενθουσιώδη υποδοχή από το κοινό.

Ο Eugenio Bennato έρχεται για μία μοναδική συναυλία (με χορό φυσικά) στην Αθήνα με την μπάντα του Taranta Power στην οποία συμμετέχουν οι: Eugenio Francesco Loccisano (κλασική κιθάρα και battente), Mohammed Ezzaime El Alaoui (βιολί και φωνητικά), Walter Vivarelli (κρουστά), Stefano Simonetta (μπάσο και ηλεκτρική κιθάρα) Sonia Totaro (φωνητικά, χορός), Lucia Scarabino (χορός).

Συμμετέχουν:
Eugenio Bennato, κιθάρες-τραγούδι
Eugenio Francesco Loccisano (κλασική κιθάρα και battente),
Mohammed Ezzaime El Alaoui (βιολί και φωνητικά),
Walter Vivarelli (κρουστά),
Stefano Simonetta (μπάσο και ηλεκτρική κιθάρα)
Sonia Totaro (φωνητικά, χορός)
Lucia Scarabino (χορός)