Ο Διονύσης Σαββόπουλος ενώνει τη φωνή του με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη για το Αττικόν και τραγουδά παραμονή των Χροστουγέννων στις 3 μετά το μεσημέρι, μαζί με τη Φιλαρμονική του δήμου τα κάλαντα μπροστά από τον εμβληματικό κινηματογράφο της Σταδίου σε μία συμβολική κίνηση στήριξης της προσπάθειας του Δημάρχου Αθηναίων να επαναλειτουργήσουν οι ιστορικοί κινηματογράφοι Απόλλων και Αττικόν, που έπεσαν θύμα της καταστροφικής μανίας κουκουλοφόρων το 2012.

«Απ΄ τον Δήμο Αθηναίων, μου ζήτησαν να κάνω κάτι υπαίθριο για τις γιορτές. Τους πρότεινα, για συμβολικούς λόγους, να παίξουμε έξω από το καμένο Αττικόν, την παραμονή των Χριστουγέννων που λέμε τα κάλαντα. Σταδίου και Χρήστου Λαδά. Στις 3 το μεσημέρι.
Δύο χρόνια προσπαθούμε με τον Δήμαρχο και τους κληρονόμους του ακινήτου να ξανανοίξει το Αττικόν. Κάποτε φώτιζε όλη τη Σταδίου και τώρα εκεί είναι μια μαύρη τρύπα που σου πιάνεται η ψυχή. Ευτυχώς ενδιαφέρθηκε το ίδρυμα Νιάρχου και φαίνεται ότι κάτι θα γίνει. Πάμε να ενώσουμε κι εμείς την φωνή μας στις 24 Δεκεμβρίου, στις 3 το μεσημέρι. Εκεί στο Αττικόν. Παίζουμε με την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Στα κάλαντα βάλτε την προσθήκη:

Για την καινούργια την σεζόν
ας ευχηθούμε όλοι
να ξανανοίξει το Αττικόν
να γλυκαθεί η πόλη».

Διονύσης Σαββόπουλος

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, ο Μανώλης Λιδάκης σήμερα Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή της Κλαυθμώνος, η Μάρθα Φριντζήλα ανήμερα Χριστουγέννων στην Κλαυθμώνος, 2η ημέρα των Χριστουγέννων η Μόνικα στην πλατεία Αυδή. Πλούσιες είναι οι εκδηλώσεις και τα δρώμενα που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου συναντήστε τον Παντελή Αμπαζή στη Φωκίωνος Νέγρη, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων με τον Κώστα Καραφώτη στη μουσική σκηνή στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στον Εθνικό Κήπο ζωντανεύει η μαγεία του παραμυθιού για μικρά και μεγάλα παιδιά!

Διαβάστε επίσης:

Αθήνα 2016: Χριστούγεννα με θέα