Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί στον υπαίθριο χώρο του Μεγάρου Σταθάτου ένα από τα γλυπτά έργα του Ugo Rondinone, τον Δεκέμβριο, ο οποίος ανήκει σε μια ομάδα δώδεκα γλυπτών, που στο σύνολό τους αντιπροσωπεύουν τους μήνες του χρόνου.

Κάθε έργο έχει ύψος τρία μέτρα και είναι τοποθετημένο σε ξύλινο βάθρο. Το κάθε γλυπτό αποτελεί μία άμορφη μάλλον μάζα στην οποία όμως σχηματίζεται ένα πρόσωπο με ξεχωριστή έκφραση κάθε φορά.
Η διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, που περιλαμβάνει το πλάσιμο των γλυπτων σε πηλό, τη χύτευση σε αλουμίνιο και το λουστράρισμα στο χρώμα του πηλού, είναι εμφανής.

Τα έργα αυτά που είναι τα πρώτα ελεύθερα εικονιστικά γλυπτά του καλλιτέχνη. Εκπροσωπούν την τέταρτη και τελευταία ομάδα των προσωπείων που ο Rondinone αποκαλεί «Ανατολή Σελήνης». Η κάθε ομάδα έχει ονομαστεί από ένα σημείο του ορίζοντα.

Το έργο του Ugo Rondinone έχει τεράστια ποικιλομορφία, από τη φωτογραφία, το video και τη σύνθεση, έως τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το σχέδιο. Ο Rondinone έχει συχνά περιγραφεί ως ένας ρομαντικός καλλιτέχνης, δεδομένου ότι ασχολείται με τα ερωτήματα του χρόνου και του συνόρου, καθώς και με τα όρια του ονείρου και της πραγματικότητας.