Τι κοινό έχουν οι Miles Davis, Gregg Allman, Willie Nelson, Herbie Hancock, Warren Haynes και Derek Trucks? Τον Bill Evans!

O διεθνούς φήμης σαξοφωνίστας και παραγωγός θα ανέβει στη σκηνή του gazarte για ένα…. “περιπετειώδες” live πέρα από τα κλασικά όρια της jazz! Mέσα από ένα “παιχνίδι” δεξιοτεχνίας αναμειγνύει περίτεχνα στοιχεία της soulgrass, jazz, funk και roots μουσικής με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου μουσικού είδους!

Έκανε το ντεμπούτο του στη διεθνή μουσική σκηνή τη δεκαετία του 1980, σε ηλικία 21 ετών, όταν συνεργάστηκε με τον Miles Davis, ηχογραφώντας μαζί του 6 δίσκους. Στη συνέχεια, ακολούθησαν συνεργασίες με κορυφαία ονόματα όπως: John McLaughlin, Herbie Hancock, Mick Jagger και Willie Nelson μεταξύ άλλων. Με 24 σόλο άλμπουμ, υποψηφιότητες για Grammy Award και αμέτρητες συνεργασίες και περιοδείες στο ενεργητικό του, ο Evans, φανατικός “εξερευνητής” της μουσικής και πρωτοποριακός bandleader, κερδίζει διαρκώς φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο! Τα “highlights” της καριέρας του αποτελούν οι περιοδείες και τα live με την Bill Evans Band καθώς επίσης και με τους Warren Haynes, Robben Ford, Phil Lesh & Friends, The Stern/Evans Band, Medeski Martin & Wood, καθώς επίσης και συμμετοχές σε live των The Allman Brothers Band, Umphreys Mcgee, Moe, Blues Traveler, Galactic μεταξύ άλλων.

Ένα live υψηλού επιπέδου στο gazarte!

“Few jazz-grass mash-ups have had the pedigree and potential of Bill Evans”

– Wall Street Journal

“Bill Evans is a modern day renaissance man. One of a kind”

– San Francisco Chronicle

“Bill is one of the greatest musicians I’ve come upon”

– Miles Davis (Most iconic jazz musician of the 20th century)