Ο Θίασος «Αβάντι» ανεβάζει τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο τη νέα, λαμπερή και χρωματιστή παράσταση … «Ο Αστράν και η Μελένια» που προβάλλει

τη δύναμη του καλού και της πίστης στη ζωή! Ένα έργο που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου και Κέλλυς Σταμουλάκη και μουσική Λαυρέντη Μαχαιρίτσα!

Το κουβάρι της ιστορίας, τυλιγμένο με αθωότητα και χιούμορ, τρυφερότητα και δεξιοτεχνία από την Μαρία Κόντου και την Κέλλυ Σταμουλάκη, ξετυλίγει με την ευαίσθητη και διεισδυτική σκηνοθετική ματιά του ο Γιάννης  Βούρος  και  απογειώνει με την πρωτότυπη  μουσική του ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που εκτελείται με ορχήστρα επί σκηνής, μεταφέροντας την  ιστορία στο χώρο του μύθου.

Ο σκηνικός τόπος, τα ευφάνταστα κοστούμια, η χρήση πολυμέσων, η διαδραστική συμμετοχή των παιδιών και η ζωντανή μουσική γίνονται το όχημα για να ταξιδέψουμε στο μαγικό κόσμο των ηρώων μας!

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Παραμονές της μεγάλης γιορτής των Αστεριών το μαγικό, υπέροχο φόρεμα της Μάγισσας Μπελολένης βρίσκεται σκισμένο. Οι Σκιές, που μόνο για καλό δεν είναι, κυκλοφορούν ανενόχλητες στο βασίλειο κι ενοχοποιούν τη Μελένια, την κόρη του Βασιλιά. Πανικός στο παλάτι. Θα χαλάσει η ξεχωριστή γιορτή;   Οι σκιές θα φέρουν σε πέρας τα σκοτεινά σχέδιά τους;

Η λύση και το φως θα έρθει από την παρουσία του λαμπερού Αστεριού που ακούει στο όνομα Μουσιού Αστράν!

Η Μελένια, αν και διάδοχος του θρόνου, είναι ένα απομονωμένο παιδί. Ένα διαφορετικό παιδί… Οι σχέσεις της με τους ανθρώπους κάθε άλλο παρά απλές μοιάζουν, αφού έχει χάσει την πίστη στον εαυτό της.
Όλα αυτά μέχρι τον ερχομό του Μουσιού Αστράν, ο οποίος φωτίζει το δρόμο της και την κάνει να συνειδητοποιήσει ότι είναι άξια να αγαπηθεί. Όταν εκείνη πείθεται, ο δρόμος της αποδοχής από τους φίλους, τους γονείς και τους κατοίκους της χώρας ανοίγει «μαγικά»!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Μαρία Κόντου – Κέλλυ Σταμουλάκη, Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη – Γιάννης Βούρος, Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Στίχοι τραγουδιών: Κέλλυ Σταμουλάκη, Γιάννης Προεστάκης, Μαρία Κόντου, Σκηνικά: Γιώργος Κολιός, Κοστούμια: Σοφία Κατσούρα.

Παίζουν οι: Στάθης Βούτος, Νατάσα Μαρματάκη, Στέλιος Πετράκης, Μαριάννα Λουκάκη, Ανδρέας Ορφανίδης,  Μαργαρίτα Βανδώρου, Ιάκωβος Παυλόπουλος, Τεπελένα Κατερίνα.