Οι Εκδόσεις Καλέντης παρουσιάζουν το παδικό βιβλίο του Κώστα Ζαφειρίου με τίτλο «Ο Αστέρης το νεαρό αστέρι»…

… που περιλαμβάνει και CD που έχει επιμεληθεί μουσικά ο ίδιος ο συγγραφέας.

Κάποτε, σε ένα μακρινό γαλαξία ζούσε ο Αστέρης, ένα μικρό γαλαζωπό αστεράκι που ήθελε να δει, να ακούσει, να μάθει και να κάνει λάθη. Ο γαλαξίας δε χωρούσε την περιέργειά του, έτσι ο Αστέρης ξεκίνησε για ένα μεγάλο αστρικό ταξίδι, όπου θα συναντήσει κόκκινους γίγαντες, λευκούς νάνους, μαύρες τρύπες και άλλα πολλά του σύμπαντος τα θαυμαστά!

 
Με ξεναγό τον κύριο Γουτ, το φοβερό εξερευνητή του παράξενου κόσμου της επιστήμης, οι μικροί μας φίλοι θα συνοδεύσουν τον Αστέρη στην περιπέτειά του και θα γνωρίσουν το διάστημα, θα παίξουν, θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, θα διασκεδάσουν, μα πάνω απ’ όλα θα κάνουν μια όμορφη βόλτα στο σύμπαν.

 
«Ο Αστέρης το νεαρό αστέρι» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς Η Επιστήμη Τραγουδιέται, που έχει ως στόχο να εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της επιστήμης με εύληπτο και ευχάριστο τρόπο. Αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για τους μικρούς αναγνώστες από 6 ετών και άνω, η οποία με όχημα την αφήγηση σε έμμετρο λόγο τούς μεταφέρει στον κόσμο της γνώσης. Η περιπέτεια του μικρού αστεριού συναρπάζει τα παιδιά, ταυτόχρονα όμως πλουτίζει τις εμπειρίες τους γύρω απ’ το μαγευτικό σύμπαν. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του βιβλίου ενισχύεται με τις δραστηριότητες που περιλαμβάνει, ένα χρήσιμο γλωσσάρι, επιτραπέζιο παιχνίδι και CD με την αφήγηση της ιστορίας.

 
Ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους που συνδυάζει την περιπέτεια με τη γνώση.

Βιογραφικά στοιχεία συγγραφέα:
Ο  Κώστας Ζαφειρίου γεννήθηκε στη Λήμνο και, εκτός από τη συγγραφή βιβλίων, ασχολείται με τη μουσική. Το 2010 έγραψε μαζί με τον Γιώργο Τυρίκο-Εργά το βιβλίο «Μαγεμένες Ιστορίες απ’ τη Λέσβο και τη Λήμνο» (εκδ. Αιολίδα) που συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο White Ravens της Διεθνούς Νεανικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου, ανάμεσα στα 250 σπουδαιότερα παιδικά βιβλία του κόσμου. Άλλα βιβλία του για παιδιά: «Τα Παραμύθια για την Αιθάλεια» (Λήμνος, 2004) και τη σειρά Τα Χρονικά της Αντάκρης (εκδ. Μίνωας 2009).