Η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στη Μονή Λαζαριστών, που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου 2013 και αναβλήθηκε, λόγω καταρρακτώδους βροχής, θα διεξαχθεί τελικά την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013.

Η επιστροφή των εισιτηρίων θα γίνεται από το ταμείο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών από Δευτέρα 17 έως  Πέμπτη 27 Ιουνίου.

Παρέα με τον σταθερά μουσικό συνοδοιπόρο του, εξαίρετο τσελίστα και πολυμουσικό Γιώργο Καλούδη ετοίμασαν ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα που δίνει έμφαση στην εσωτερική ένταση, στην ερμηνευτική λεπτομέρεια και στην ευρυχωρία της ησυχίας.

Η συνεργασία των δύο καλλιτεχνών μετρά αρκετά χρόνια. Έχοντας περάσει μέσα από διαφορετικούς ηχητικούς κόσμους, οι δύο μουσικοί συναντήθηκαν και διαμόρφωσαν μια κοινή αισθητική, με βάση την αυτοσχεδιαστική ελευθερία, τη χαρά της συνύπαρξης, την προσήλωση στην ουσία και τον σεβασμό στην απλότητα και την ευθύτητα του τραγουδιού.

Η παράσταση έχει παρουσιαστεί ήδη σε πολλές χώρες στο εξωτερικό και με μεγάλη επιτυχία στο μικρό Θέατρο της Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2012, όπου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Την  ηχοληψία υπογράφει ο Βαγγέλης Λάππας και τους φωτισμούς ο Κωνσταντίνος Αλεξίου.