Το Santa Claus Kingdom φέρνει και φέτος στην Ελλάδα τον αληθινό Αϊ – Βασίλη που καταφθάνει αυτοπροσώπως, ένα μήνα ακριβώς πριν την Πρωτοχρονιά, από το Ροβανιέμι της Φινλανδίας! Αυτήν τη φορά  έρχεται μαζί με τη γυναίκα του, την Άγιο- Βασίλαινα, τη Γιάλομουρι, και το Ξωτικό – βοηθό του, την Inka!
 

Ο Άγιος Βασίλης θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του πάρκου το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και θα βρίσκεται στο Πάρκο έως και την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου.
 

Για 4 ολόκληρες ημέρες (29 & 30/11 και 1 & 2/12) θα μας δώσει την αγάπη του και θα μας μεταδώσει λίγη από τη μαγεία του και την καλή θέληση του πνεύματος των Χριστουγέννων! Ο Άγιος Βασίλης θα φωτογραφίζεται με τα παιδάκια, θα υπογράφει αυτόγραφα και θα μας αποκαλύψει όλα τα μυστικά του!

Ο Άγιος Βασίλης κατά την παραμονή του στην Ελλάδα θα επισκεφτεί και παιδάκια που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν κοντά του στο Πάρκο. Έτσι την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί την Ογκολογική Μονάδα Παίδων του Συλλόγου Ελπίδα “ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ-ΕΛΠΙΔΑ για να συναντήσει τους μικρούς του φίλους.

Με την Αιγίδα της Φινλανδικής Πρεσβείας.

Ελάτε στο Santa Claus Kingdom και συναντήστε τον αληθινό Αϊ – Βασίλη!

Ο αληθινός Αϊ – Βασίλης με τα λευκά γένια και την πανέμορφη φορεσιά του, αυτός ο ίδιος Άγιος Βασίλης, φέτος, αφήνει για λίγο τις προετοιμασίες στο χωριό του, τους αγαπημένους του ταράνδους και το εργαστήριό του και έρχεται να συναντήσει τους φίλους του, μικρούς και μεγάλους, στην Αθήνα και στο Santa Claus Kingdom!

Εκεί που τα όρια μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας γίνονται δυσδιάκριτα, σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες της Φινλανδικής Λαπωνίας, έξω από το Ροβανιέμι, βρίσκεται το χωριό του Άγιου Βασίλη. Στην καρδιά του χωριού, ο Άγιος υποδέχεται μικρούς και μεγάλους στο γραφείο του κάθε μέρα του χρόνου, παρέα με τα ξωτικά – βοηθούς του.

Λίγα λόγια για το χωριό του Αϊ- Βασίλη

Το χωριό του Άγιου Βασίλη βρίσκεται στον Αρκτικό Κύκλο, στο βόρειο τμήμα της Φινλανδίας. Ονομάζεται “Kορβατούντουρι” και είναι ένα παραμυθένιο τοπίο με «κουκλίστικα» σπιτάκια στο χιόνι, φωτισμένα έλατα και ταράνδους, έλκηθρα, χιονοπέδιλα και το εντυπωσιακό βραδινό “Βόρειο Σέλας” στον ορίζοντα. Το φαινόμενο αυτό δημιουργείται 100 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της Γης και έχει εμπνεύσει με τα φανταχτερά του χρώματα πολλούς μύθους και θρύλους. Θεωρείται η πατρίδα του Αϊ-Βασίλη από τα τέλη του 19ου αιώνα. Ο άρχοντας του χωριού είναι, φυσικά, ο λατρεμένος Άγιος Βασίλης με τα λευκά γένια και την κόκκινη φορεσιά του.

Στο γραφείο του ο Άγιος Βασίλης διαβάζει κάθε Χριστούγεννα περίπου 800.000 γράμματα από όλο τον κόσμο. Οι μικροί βοηθοί του ονομάζονται στα Φινλανδικά «tontut» και παρατηρούν όλο το χρόνο ποιά παιδιά είναι «καλά».

Το Χωριό του Αϊ-Βασίλη δεν σωπαίνει ποτέ. Ακόμα και το καλοκαίρι από το εργαστήριο παιχνιδιών ακούγονται χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Το φθινόπωρο οι ρυθμοί εντατικοποιούνται για να προλάβουν μέχρι τα Χριστούγεννα να είναι όλα έτοιμα!
 

Μήνυμα από τον Αϊ Βασίλη
 
Λίγο πριν έρθει κοντά μας, ο Αϊ Βασίλης μας έστειλε ένα μήνυμα:
 
Γεια σας, γεια σας αγαπημένοι μου φίλοι, καινούργιοι και παλιοί, στην Ελλάδα, σας χαιρετώ!

Είμαι ο Γιαλοπούκι, ο Άγιος Βασίλης από το Κορβατούντουρι  στον αρκτικό κύκλο της Φινλανδίας! Ανυπομονώ να βρεθώ και φέτος στη ζεστή χώρα σας και να σας συναντήσω από κοντά! Είμαι σίγουρος ότι με θυμάστε.!

Φέτος έρχομαι μαζί με τη γυναίκα μου την Αγιο -Βασίλαινα και το ξωτικό, την Inka.
 
Θα βρίσκομαι κοντά σας, στο Santa Claus Kingdom στο M.E.C. Παιανίας για 4 ολόκληρες ημέρες από το Σάββατο 29 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου για να φωτογραφηθούμε μαζί!
 
Αυτή την εποχή, στην πατρίδα μου, στη μακρινή Λαπωνία και στο χωριό μου, το Κορβατούντουρι, δουλεύουμε πυρετωδώς, μαζί με τη γυναίκα μου και τους βοηθούς μου, τα Τόντουτ, για να ετοιμάσουμε τα δώρα σας. Το γραφείο μου είναι γεμάτο με τα γράμματα από την Ελλάδα και εγώ τα διαβάζω και δίνω οδηγίες για το ποιο δώρο ανήκει σε ποιόν.. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και πρέπει να προλάβουμε ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι τότε. Και να θυμάστε: Οι μικροί βοηθοί μου παρατηρούν ποια παιδιά είναι καλά όλο το χρόνο και όχι μόνο δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα. Αυτό πρέπει να το θυμούνται και οι μικροί και οι μεγάλοι.
 
Θα έρθω για να σας δώσω το σημαντικό μήνυμα της αγάπης και να σας μεταδώσω την καλή θέληση του πνεύματος των Χριστουγέννων!

Τα δώρα θα έρθουν αργότερα, κοντά στα Χριστούγεννα… Μέχρι να συναντηθούμε, θυμηθείτε να είστε καλά παιδιά και να βοηθάτε την οικογένεια σας και τους φίλους σας!
 
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Το Santa Claus Kingdom διοργανώνεται από την εταιρεία Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια», που για πάνω από 34 χρόνια ψυχαγωγεί το παιδί και όλη την οικογένεια!