Ο Alex Maguire, composer και γνωστός πιανίστας της διεθνούς jazz avant garde σκηνή από τη συμμετοχή του στους Soft Machine, Jah Wobble band, κ.ά. , επιστρέφει και συναντά τον Νεοϋορκέζο κιθαρίστα Joe Berger, τον μάγο των κρουστών Τάκη Μαρινακη, (ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Πελόμα Μποκιού, της ορχήστρας των χρωμάτων, μουσικός με διεθνή καριέρα) και τον Αντώνη Τριανταφύλλου στο μπάσο (ο θρυλικός μπασίστας και συνθέτης του Εξαδάχτυλου, MGC κ.ά), μετά από χρόνια απουσίας του στην Αμερική και σε μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του.

Ο Alex Maguire μετά την παρουσίαση του τελευταίου του album “Ships and shepherds” πέρυσι στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον Νικόλα Σκόρδα από την αγγλική δισκογραφική Siam productions, επιστρέφει και σμίγει με εξαιρετικους μουσικούς , αναζητώντας νέες φόρμες.

Μια σπάνια συνεύρεση στο café στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού Μουσείου που θα μας ταξιδέψει Above and beyond frontiers, από την κλασική στην avant garde Jazz σκηνή.

“Throughout history music has been a vehicle for political and socio-cultural influence. Now more than ever the message is even more prominent than the music it is delivered in”.

Παίζουν:

Alex Mguire | πιάνο, συνθέσεις
Τάκης Μαρινάκης | κρουστά
Αντώνης Τριανταφύλλου | μπάσο & quests
Joe Berger | κιθάρα


Φωτογραφία: ©Giannoulakis Photography