Στις 10 Ιουνίου το θέατρο Κλειώ του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζει στα πλαίσια της φοιτητικής εβδομάδας, το έργο Nylon Affair, το οποίο βασίζεται σε μια σκηνογραφική ιδέα της Δανάης Ηλιοπούλου, υπό την εποπτεία του καθηγητή Α. Βέττα.

Η βραδιά συνοδεύεται από παράλληλες εκδηλώσεις των φοιτητών του τμήματος στο φουαγιέ του θεάτρου, με προβολές video art της Ζαμπίας Πατεράκη και του Χάρη Παπαδόπουλου, καθώς και έκθεση ενδυματολογικών κατασκευών, σε επιμέλεια Χρύσας Μάντακα, λέκτορα της Ενδυματολογίας.

Η Δανάη Ηλιοπούλου αποφοίτησε φέτος από το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και η δουλειά αυτή είναι  αποτέλεσμα της διπλωματικής εργασίας της. Ως βασικό υλικό για την κατασκευή των σκηνικών της παράστασης χρησιμοποιεί το νάιλον, ένα «ευτελές υλικό» που χάνοντας την αρχική του ταυτότητα δημιουργεί ένα ισχυρό σύνολο που τελικά επιβάλλεται δίνοντας ονειρική διάσταση στο χώρο. Ευέλικτος ο χειρισμός των σκηνογραφικών εφευρημάτων. Ο ήχος, η μουσική, ο φωτισμός, η κίνηση, η ανθρώπινη παρουσία πλαισιώνουν το σκηνικό που ισορροπεί ανάμεσα στο θεατρικό σκηνικό και την εικαστική εγκατάσταση. Παρ’όλο που η παράσταση δε βασίζεται σε συγκεκριμένο κείμενο, καταφέρνει να διατηρήσει το ενδιαφέρον του θεατή. Διαπνέεται από ευαισθησία, τρυφερότητα και αισιοδοξία και διακρίνεται από πρωτοτυπία. Εκτός από τα σκηνικά επιμελήθηκε και τη σκηνοθεσία, το φωτισμό και τη μουσική.

Στην παράσταση πρωταγωνιστούν η Στέλλα Βογιατζάκη και ο Θέμης Θεοχάρογλου.