Η ομάδα «Γουρούνια με φτερά» παρουσιάζει το έργο του Μπερνάρ-Μαρί Κολτές με τίτλο…

… «Νύχτα μόλις πριν από τα δάση», κάθε Κυριακή και Δευτέρα στις 21.15

Tα “Γουρούνια με Φτερά” δημιουργήθηκαν από τον Σωτήρη Μπακόλα και τον Γιάννη Πασχαλίδη τον Μάρτιο του 2011. Συμμετείχαν τον Μάιο του 2011 στο φεστιβάλ “12 Κουπέ”, που διοργάνωσε η Τατιάνα Λύγαρη και το “Τρένο Στο Ρουφ”, με την οπτικοακουστική εγκατάσταση “’Ενα Κλεφτό Φιλί – Ένα Ταξίδι”. Έκτοτε τα “Γουρούνια με Φτερά” έγιναν Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. Καταστατική δέσμευση είναι η συνεργασία νέων καλλιτεχνών με σημαντικούς ανθρώπους των τεχνών, η συνεχής εκπαίδευση των μελών και η χρήση παραδοσιακών αλλά και νέων μέσων στο έργο τους.

Μετά από μία περίοδο προετοιμασίας και εκπαίδευσης τα “Γουρούνια με Φτερά” σήμερα είναι έτοιμα να παρουσιάσουν την πρώτη τους θεατρική δουλειά. Πρόκειται για τον αριστουργηματικό μονόλογο του Μπερνάρ – Μαρί Κολτές “Η Νύχτα Μόλις Πριν Από Τα Δάση”. Ο Μπερνάρ – Μαρί Κολτές είναι ο σημαντικότερος και πιο πολυπαιγμένος (παγκοσμίως) Γάλλος θεατρικός συγγραφέας του τέλους του 20ου αιώνα. Τα έργα του παίζονται από μεγάλους θεατρικούς οργανισμούς το ίδιο συχνά όσο και από ερασιτεχνικές ομάδες. Η “Νύχτα Μόλις Πριν Από Τα Δάση” γράφτηκε το 1977 και αποτελεί την στροφή του συγγραφέα σε ένα θέατρο του ηθοποιού.

Ένας νέος ξένος, μόνος στους δρόμους του Παρισιού, αναζητά τον “άλλο”. Τον “άλλο” – φίλο, τον “άλλο” – σύντροφο, τον “άλλο” – εραστή, τον άγγελό του. Παλεύει με τα φαντάσματά του, με τους εφιάλτες του αλλά και με τα όνειρά του. Από την απελπισία στο χιούμορ, από την οργή στην τρυφερότητα διατρέχει μέσα σε μια νύχτα τον κόσμο του και μας φέρνει αντιμέτωπους με την δικιά μας μοναξιά και ξενιτιά.

Η παράσταση των “Γουρουνιών …” ανεβαίνει σε:
Μετάφραση : Μάγια Λυμπεροπούλου
Σκηνοθεσία – Σκηνικό χώρο – Κοστούμι: Γιάννης Πασχαλίδης
Μουσική Επιμέλεια – Μουσικό Χώρο: Γουρούνια με Φτερά
Διδασκαλία Κίνησης – Χορογραφίες: Νικολέτα Ξεναρίου
Φωτογραφίες: Αριστείδης Ζάγκλης
Τον μοναδικό ρόλο ερμηνεύει ο Σωτήρης Μπακόλας.
Διάρκεια 80’.