Η θεατρική ομάδα Δρόμος με Δέντρα παρουσιάζει τον Έρωτα, ένα από τα πιο γνωστά έργα της σημαντικής εκπροσώπου της σύγχρονης ρωσικής λογοτεχνίας, Λιουντμίλα Πετρουσέφσκαγια.

Το έργο Έρωτας περιγράφει την πρώτη νύχτα γάμου ενός ζευγαριού στη Μόσχα, μέσα σε ένα στενόχωρο δωμάτιο, την εποχή της περεστρόικα.

Το συνολικό έργο της Λιουντμίλα Πετρουσέφσκαγια, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ρωσικής λογοτεχνίας, το στιλ της οποίας έχει συχνά χαρακτηριστεί «τσεχωφικό».

Η συγγραφέας έγραψε τον Έρωτα με μια γραφή ελλειπτική, ειρωνική, κυνική, αλλά βαθιά ανθρώπινη, για να δημιουργήσει ένα κείμενο με χιούμορ και συγκίνηση, το οποίο μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για τη μελέτη των σχέσεων όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα.

Επικεντρώνοντας στις ανθρώπινες σχέσεις, τα μέλη της ομάδας Δρόμος με Δέντρα στο συγκεκριμένο έργο αναδημιουργούν συμπεριφορές, σκέψεις και στάσεις -που υιοθετούνται από όλους μας- επιχειρώντας να εξερευνήσουν βαθύτερες αιτίες που οδηγούν άλλοτε στην επικοινωνία κι άλλοτε στην απομόνωση του ενός από τον άλλον.

Η παράσταση χωρίζει τους θεατές σε άνδρες και γυναίκες, μεταθέτοντας την πλοκή σε ένα διάδρομο – πέρασμα – θάλαμο αναμονής και αφήνοντας τους ήρωες εκτεθειμένους τον ένα απέναντι στον άλλο. Και τους δύο απέναντι στο κοινό. Επανατοποθετώντας τους ανά διαστήματα στο χώρο και διακόπτοντας τη δράση, η παράσταση –ως υπενθύμιση της θεατρικής σύμβασης ανάμεσα σε κοινό και ηθοποιούς- βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, στην επικοινωνία, στο συνειρμό.

Το έργο κινείται γύρω από έναν αναπάντεχο έρωτα. Έναν έρωτα μεταξύ ξένων. Θα μπορούσαν να αγαπηθούν οι δύο ξένοι ή ακόμα και να παντρευτούν; Υπάρχει η ζήλεια μεταξύ τους; Τί θα συμβεί την πρώτη νύχτα του γάμου;

Αυτήν τη νύχτα ο Τόλια και η Σβέτα θα εξερευνήσουν το δικό τους έρωτα, προκαλώντας τους θεατές να αναρωτηθούν: τί εστί έρως;

Η μετάφραση είναι του  Κωστή Σκαλιόρα, η σκηνοθεσία της Μάρθας Φριντζήλα, τα σκηνικά, τα κοστούμια και η μουσική του Βασίλη Μαντζούκη, οι φωτισμοί της  Μελίνας Μάσχα, οι φωτογραφίες του Ορφέα Εμιρζά και η παραγωγή της ομάδας Δρόμος με Δέντρα και του Θεάτρου Χώρα.

Πρωταγωνιστούν οι Δημήτρης Αγαρτζίδης (Τόλια), Δέσποινα Αναστάσογλου (Σβέτα), Μάρθα Φριντζήλα / Τάνια Παπαδοπούλου (μητέρα).