Μεταξύ ενός διώροφου μεταλλικού διαστημόπλοιου, δέντρων γεμάτων βρύα και λειχήνες με παράξενα χρώματα και φανταστικά πλάσματα, τα εκκεντρικά έργα τέχνης που αποτελούν εκθέματα στο νέο χώρο του “διαστημικού σταθμού Meow Wolf”,ανταγωνίζονται ακόμη και το πιο περίεργο σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η συναρπαστική εγκατάσταση που μοιάζει με βάλτο ονομάζεται “Numina” ή αλλιώς “το πνεύμα του τόπου” και αποτελεί μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις της εταιρείας παραγωγής με έδρα τη Σάντα Φε, η οποία παρουσιάζει περισσότερες από 70 εγκαταστάσεις από 300 καλλιτέχνες σε τέσσερις ορόφους. Έπειτα από τέσσερα χρόνια εργασιών, ο “διαστημικός σταθμός”  ανοίγει στις 17 Σεπτεμβρίου στο Ντένβερ.

Προσβάσιμο μέσα από μια σειρά μυστικών πυλών και τρύπες σκουληκιών, το “Numina” φτάνει το ύψος των 10,668 μέτρων στον αέρα και έχει σχεδιαστεί ως μια εμπειρία που ξυπνά μνήμες και αισθήσεις και που καλεί τους επισκέπτες να αλληλεπιδράσουν με το εξωγήινο περιβάλλον.

Για παράδειγμα, όταν κάποιος επισκέπτης μιλάει σε ένα από τα τέσσερα λαμπερά πλάσματα που μοιάζουν με αχινούς, οι μορφές παραμορφώνονται και δημιουργούν ήχους. Το “Fairie Orbs” αλλάζει χρώμα, τραγουδάει και δονείται με συγκεκριμένο τρόπο όταν περνάει ένα άτομο από κοντά του και το “Frog Egg Garden” εκπέμπει φώτα και ήχους όταν ενεργοποιείται μέσω του αγγίγματος.

Πηγή: Colossal