Μια εξαιρετική παράσταση που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο με αυτόν τον τρόπο τιμά τα πενήντα χρόνια της Μάγιας Λυμπεροπούλου στο θέατρο.

Μια εξαιρετική παράσταση που γίνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο με αυτόν τον τρόπο τιμά τα πενήντα χρόνια της Μάγιας Λυμπεροπούλου στο θέατρο.

Ενα έργο ακραία πολυφωνικό, για ριψοκίνδυνους σολίστες-μηδενιστές, λιμπεραλιστές, αθεϊστές, ανθρώπους και ανθρωπάκια, που μπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι συνειδήσεων, ερμηνεύεται από έναν λαμπρό θίασο.

Μυθιστόρημα που \”δεν γράφτηκε για το παρόν αλλά για το μέλλον\”, οι Δαιμονισμένοι (1872) θέτουν πολιτικά και θρησκευτικά ζητήματα, παραμονές των συγκλονιστικών κοινωνικών ανακατατάξεων.

Ο τρομακτικός κόσμος του Ντοστογιέφσκι και η διαχρονικότητα των ερωτημάτων του, η μοναδική τέχνη του στην εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής και η θεατρικότητα με την οποία σκιαγραφεί τα ανθρώπινα ήθη εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση για τους ανθρώπους του θεάτρου.

Η μετάφραση του έργου είναι του Αντρέ Μαρκοβίτς, η θεατρική μεταφορά και σκηνοθεσία της Μάγιας Λυμπεροπούλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Θάλειας Ιστικοπούλου και οι φωτισμού του Λευτέρη Παυλόπουλου. Τη μουσική επιμέλεια έχει ο Νίκος Μαστοράκης ενώ η χορογραφία είναι της Αγγελικής Στελλάτου.

Παίζουν μεταξύ άλλων: Νικολέτα Βλαβιανού, Βίκυ Βολιώτη, Γρηγόρης Γαλάτης, Στέλιος Γεράνης, Θόδωρος Κατσαφάδος, Μάγια Λυμπεροπούλου, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Γιώργος Πυρπασόπουλος.

INFO
Πειραιώς 260, Χώρος Η, Α Μέρος: 23, 25 & 29/07, Β Μέρος: 24, 26 & 30/07, Α & Β Μέρος: 22, 27, 28 & 31/07, Διάρκεια: 3 ώρες το κάθε μέρος, Εισιτήρια: 35 ευρώ (Α και Β Μέρος), 20, 15 ευρώ το μειωμένο.