Ο Ηστ, δεκαπέντε μόνο ετών, είναι ήδη έμπειρο μέλος συμμορίας, σκληραγωγημένος από μικρός στους δρόμους του νότιου Λος Άντζελες. Έτσι όταν οι μπάτσοι χτυπάνε ένα σπίτι διακίνησης ναρκωτικών και συλλαμβάνουν τον θείο του, αισθάνεται έτοιμος να σηκώσει στις πλάτες του ανδρικές δουλειές – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να βρει και να σκοτώσει έναν μάρτυρα κλειδί.

Αυτό για το οποίο δεν είναι έτοιμος, είναι το ταξίδι που χρειάζεται να πραγματοποιήσει για να φτάσει στο στόχο του. Γιατί ο μάρτυρας κρύβεται στο Ουισκόνσιν, και ο Ηστ, μαζί με την μικρή του συμμορία, πρέπει να διασχίσει τη μισή Αμερική, ενώ ο ίδιος δεν έχει βγει ποτέ στη ζωή του έξω από το Λος Άντζελες.

Γραμμένο θαυμάσια, γεμάτο εξυπνάδα και κατανόηση, οι Ντόντζερς είναι ταυτόχρονα ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα, ένα αφήγημα δρόμου και μια ιστορία ενηλικίωσης. Τέσσερις έφηβοι σε συνεχή αντιδικία με τον εαυτό τους, με τους συντρόφους τους και με μια χώρα που τους είναι ολότελα ξένη, σε μια περιπέτεια που τους φέρνει αντιμέτωπους με τα όρια του κόσμου τους.

Ο συγγραφέας

Ο Μπιλ Μπέβερλυ (Bill Beverly) γεννήθηκε το 1965 και μεγάλωσε στο Kalamazoo του Michigan. Σπούδασε στο Oberlin College και στο University of Florida. Η έρευνα του πάνω στους φυγάδες εγκληματίες και στις ιστορίες που τους συνοδεύουν εκδόθηκε ως βιβλίο με τον τίτλο On The Lam: Narratives of Flight in J.Edgar Hoover’s America. Διδάσκει Αμερικανική λογοτεχνία και γραφή στο Trinity University στην Washington, DC.

Βραβεία

John Creasey New Blood Dagger 2016
Crime Writers’Association Awards Gold Dagger ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του 2016
Το Βραβείο της κατηγορίας μυστηρίου από τα L.A.Times Book Prizes 2017
Mark Twain American Voice Award 2017