Μια συγκλονιστική ταινία για τους πρόσφυγες και το μεταναστευτικό μέσα από τη ζωή μιας οικογένειας στο κεντρικό Ιράκ. Ένα αντιπολεμικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο κατά τη διάρκεια πέντε ετών.

Ένα καθηλωτικό, ταξίδι στη ζωή του νοσηλευτή και πατέρα τεσσάρων παιδιών Νόρι Σαρίφ, κατά τη διάρκεια πέντε ετών και δραματικών αλλαγών σε μία από τις πιο επικίνδυνες και απρόσιτες περιοχές, στο «τρίγωνο του θανάτου», στο κεντρικό Ιράκ. Ύστερα από την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ το 2011, και καθώς κινηματογραφεί ιστορίες συνανθρώπων του, ο Νόρι με την οικογένεια του μαζί και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Όταν, το 2014, ο ISIS προελαύνει και καταλαμβάνει την πόλη της Τζαλάουλα, ο Νόρι, στην προσπάθειά του να σώσει την οικογένειά του, αναγκάζεται να στρέψει την κάμερα στον εαυτό του.

Nowhere to Hide
Zaradasht Ahmed, Νορβηγία, Σουηδία, 86′, 2016

– Πρώτο βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους στο μεγαλύτερο φεστιβάλ του κόσμου, idfa, στο Άμστερνταμ (2016).

– Βραβείο κοινού 2017 στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στα αραβικά με ελληνικούς υπότιτλους

Η ταινία θα προβληθεί και ειδικά για σχολεία την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, ώρα 10:00, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, για μαθητές Γ’ Γυμνασίου & Λυκείου & Φοιτητές.


Μετά την προβολή στην Αθήνα θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα την ταινία, το προσφυγικό και τη δημοσιογραφική και ειδησεογραφική κάλυψη σε εμπόλεμες ζώνες και χώρες σε κρίση. Καλεσμένοι ο δημοσιογράφος και παραγωγός του BBC Κώστας Καλέργης, ο φωτοδημοσιογράφος Γιώργος Μουτάφης και η Μαριάννα Οικονόμου, Σκηνοθέτης (The Longest Run).

Καλεσμένος στη Θεσσαλονίκη ο Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Δίκαιο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.


Διαβάστε επίσης:

KinderDocs 2017-18 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη