Ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Now», …

… που θα διαρκέσει από τις 23 έως και τις 31 Ιανουαρίου 2013. Τα εγκαίνια θα διεξαχθούν την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013, στις 19.30.

NOW – «ΤΩΡΑ»

Το συλλογικό παρόν, το προσωπικό παρόν.

Το παρόν που διατηρεί τις μνήμες του παρελθόντος και προβάλλεται στο μέλλον. Η φωτογραφία είναι η τέχνη που περισσότερο από όλες τις άλλες έχει οργανική σχέση με την έννοια του παρόντος.

 
Φωτογράφοι, εικαστικοί και σκηνοθέτες με κοινό μέσον τη φωτογραφία,  καταγράφουν το παρόν μέσα από διαφορετικές ματιές, δίνοντας εικόνες σκληρές, ειρωνικές, τρυφερές, αληθινές.

 
Τα πνεύματα της πόλης, ο τυφώνας Sandy, ένας ιπτάμενος δίσκος στον ουρανό της Πελοποννήσου, οι πορείες στην Αθήνα, η ερωτική ιστορία με ένα φουσκωτό κούκλο, οι γυναίκες του κόσμου, συνυπάρχουν περιγράφοντας τη σύγχρονη πραγματικότητα σε ένα κόσμο που αλλάζει. Ένα μωσαϊκό από στιγμές που αντανακλούν το παρόν μας, μια χρονική στιγμή που γίνεται παρελθόν στο αμέσως επόμενο λεπτό.

 
Συμμετέχουν:
Σμάρα Αγιακάτσικα, Μιχάλης Αναστασίου, Χριστόφορος Δουλγέρης, Νίκος Ελληνικάκης, Δημήτρης Κατσίκης, Κωνστάντινος Κατσούλης, Ελένη Κουρή, Μάρω Κουρή, Γιάννης Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Αλέξης Μπεβεράτος, Τίτα Μπονάτσου, Θοδωρής Παπαδομαρκάκης, Κώστας Παππάς, Γιώργος Σαϊτας, Μάρκος Σουκεράς, Δημήτρης Φαληρέας, Κατερίνα Φανουράκη, Στράτος Φράγκου.

 
Επιμέλεια: Εύα Μαραγκάκη