Οι ελληνικές δισκογραφικές δεν βρήκαν σοβαρό λόγο να κυκλοφορήσουν το δίσκο τους… Από χέρι σε χέρι, από μαγαζί σε μαγαζί το ελληνικό κοινό τελικά γνώρισε τους Γάλλους Nouvelle Vague και αυτή με τη σειρά τους έρχονται στο Θέατρο Πέτρας!

Οι ελληνικές δισκογραφικές δεν βρήκαν σοβαρό λόγο να κυκλοφορήσουν το δίσκο τους… Από χέρι σε χέρι, από μαγαζί σε μαγαζί το ελληνικό κοινό τελικά γνώρισε τους Γάλλους Nouvelle Vague και αυτή με τη σειρά τους έρχονται στο Θέατρο Πέτρας!

Ενώ στην Ελλάδα υπήρχε ένα κλίμα από τις δισκογραφικές ότι ο δίσκος των Nouvelle Vague δεν ήταν κάτι αξιοσημείωτο για να κυκλοφορήσει, η από χέρι σε χέρι κυκλοφορία του τελικά, τους έφερε σε επαφή με το ελληνικό κοινό, το οποίο άρχισε να αναρωτιέται για το ποιος διασκεύασε το Guns of Brixton έτσι, αλλά και για το ποια είναι αυτή που λέει θεϊκά το Love will tear us apart.

Έτσι, τα μικρά στέκια του κέντρου και οι εναλλακτικές συχνότητες του ραδιοφώνου ξεκίνησαν να παίζουν και ξαναπαίζουν το δίσκο τους. Το αποτέλεσμα; Οι Nouvelle Vague από τη Γαλλία έγιναν γνωστοί, οι επανεκτελέσεις τους μας «κόλλησαν» και στις 4 Ιουνίου έρχονται!

Οι Nouvelle Vague ξεκίνησαν από το Παρίσι, αλλά η χάρη τους ξεπέρασε κατά πολύ τα σύνορα της Γαλλίας. Ο Μarc Collin και ο Οlivier Libaux είναι δύο από τους πλέον πολυπράγμονες μουσικούς – παραγωγούς της γαλλικής σκηνής τα τελευταία 12 χρόνια (με δισκογραφία σε έγκυρα labels, όπως F Communications, Output, Naïve κτλ). Όταν οι πορείες τους κατέληξαν σε ένα κοινό σημείο αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δημιουργικό και εκλεκτικό σχήμα, με στόχο να τιμήσουν τα εφηβικά ακούσματά τους.

Έχοντας μεγαλώσει με τα περίφημα new wave συγκροτήματα της περιόδου 1977-1984, oι δύο μουσικοί επέλεξαν να διασκευάσουν διαχρονικές συνθέσεις punk, post punk από new wave συγκροτήματα, όπως οι Joy Division, Clash, Dead Kennedys, XTC, Cure, Tuxedomoon, Depeche Mode, Public Image Limited, Undertones, Josef K κ.α.

Επειδή όμως τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν θα είχε κανένα νόημα να διασκευαστούν με ανάλογες ενορχηστρώσεις, οι Nouvelle Vague αποφάσισαν να κρατήσουν το μελωδικό πυρήνα κάθε σύνθεσης και να επανεκτελέσουν τα πάντα από την αρχή, χρησιμοποιώντας λιτές, ακουστικές ενορχηστρώσεις που παραπέμπουν στην τεχνοτροπία της bossa nova, της jazz της δεκαετίας του ’50 και την pop των 60s.

Στη συνέχεια έψαξαν και βρήκαν οκτώ τραγουδίστριες (έξι Γαλλίδες, μια Βραζιλιάνα και μια Νεοϋορκέζα) οι οποίες όμως, εκτός από το να διαθέτουν υπέροχες φωνές, έπρεπε να πληρούν μια βασική προϋπόθεση. Να μην έχουν ακούσει ποτέ τα τραγούδια που θα ερμήνευαν, ακριβώς για να μην επηρεαστούν από το πρωτότυπο, ούτε στο ελάχιστο.

Ο δίσκος δημιούργησε τεράστια αίσθηση σε όλο τον κόσμο, αφού τα κομμάτια είναι σαν να ξαναγράφτηκαν από την αρχή. Σύντομα θα είναι έτοιμη και η νέα τους δισκογραφική δουλειά, ενώ στη συναυλία τους τον Ιούνιο ο Marc Collin θα παρουσιάσει και τη νέα τραγουδίστρια του γκρουπ!

Info
Nouvelle Vague και Olga Kouklaki
Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2008
Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη
Τιμή εισιτηρίου: 20 ευρώ
Ώρα έναρξης: 20:30
Προπώληση: metropolis, ticket house, http://www.i-ticket.gr/
http://www.nouvellesvagues.com/