Η Strada Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους την ταινία με τίτλο «Νο», σε σκηνοθεσία Pablo Larrain με πρωταγωνιστή τον Gael Garcia Bernal, από την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013.

ΣΥΝΟΨΗ:
Το 1988, όταν ο Πινοσέτ ετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που θα καθορίσει την προεδρία του στη Χιλή, η αντιπολίτευση αναθέτει σ’ ένα νεαρό μαρκετίστα την καμπάνια της. O Gael Garcia Bernal υποδύεται έναν παράτολμο νέο, στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρίας που ηγείται της εκστρατείας ‘ΝΟ’, εναντίον του Πινοσέτ. Δεκαπέντε χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους καθεστωτικούς ο René Saavedra παράλληλα με την δική του μάχη στην προσωπική του ζωή, επιστρατεύει τους πιο δυνατούς όρους μάρκετινγκ και με τη βοήθεια των ακτιβιστών της αντιπολίτευσης καταστρώνουν ένα σχέδιο κι έχουν 27 ημέρες για να το εκτελέσουν σωστά, να κερδίσουν τις εκλογές και να απελευθερώσουν την χώρα τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ:
Ο σκηνοθέτης του «Post Mortem», Pablo Larrain, καταθέτει μία παράλληλη αλήθεια για τον δικτάτορα Πινοσέτ. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο πολυβραβευμένος Gael Garcia Bernal.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ – ΒΡΑΒΕΙΑ:
– Μέσα στις 5 υποψήφιες ταινίες για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2013
– Βραβείο Κοινού στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
– Η ταινία προβλήθηκε στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στο Φεστιβάλ Καννών 2012 και απέσπασε το βραβείο C.I.C.A.E. Award.
– Βραβείο Κοινού Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάο Πάολο

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ:
Σενάριο: Pablo Larraín
Σκηνοθεσία: Pablo Larraín
Παίζουν: Gael García Bernal, Alfredo Castro, Antonia Zegers, Alejandro Goic, Ricardo, Luis Gnecco, Néstor Cantillana
Έτος: 2012
Έγχρωμη
Χώρα: Χιλή
Γλώσσα: Ισπανικά
Διάρκεια: 118΄