Η παράσταση Νο 44 ανεβαίνει στο θέατρο Μεταξουργείo ,σε κείμενο που επινοήθηκε και δημιουργήθηκε από το σκηνοθέτη Γιώργο Παλούμπη και τους ηθοποιούς της παράστασης και πραγματεύεται την επανένταξη των αποφυλακισμένων στην κοινωνία .

Το Νο 44 είναι η δεύτερη κατά σειρά παράσταση της θεματικής ενότητας Αγιογραφίες που δημιούργησε ο Στάθης Λιβαθινός σε συνεργασία με την Άννα Βαγενά (στην ίδια ενότητα προηγήθηκε η παράσταση Περίπτωση Ευριδίκη της Κατερίνας Μάτσα σε σκηνοθεσία Όλιας Λαζαρίδου και θα ακολουθήσει το Delirium Tremens σε σκηνοθεσία Στρατή Πανούργιου).

Πρόκειται για ένα έργο που δημιούργησε ο θίασος της παράστασης μέσα από μελέτη και αυτοσχεδιασμούς . Το υλικό και τα γεγονότα που παρουσιάζονται βασίζονται σε πραγματικό πρόσωπο (με το οποίο ο θίασος επικοινωνούσε) που εκτίει την ποινή του σε ελληνική φυλακή. Στόχος της παράστασης είναι να παρουσιάσει με κριτικό βλέμμα, χωρίς τάσεις αγιοποίησης τα βιώματα του προσώπου αυτού καθώς και τα κίνητρα των πράξεών του και να κάνει ένα ισχυρό σχόλιο για το σωφρονιστικό και το γενικότερο κοινωνικό σύστημα.

Μέσω της μελέτης μιας τόσο αμφιλεγόμενης προσωπικότητας –εφόσον έχει καταδικαστεί για χρήση και εμπορία ναρκωτικών- η παράσταση αποπειράται να θίξει ερωτήματα για τις επιλογές που ορίζουν τις προσωπικότητες, για την έννοια της τιμωρίας και τη θέση του ανθρώπου μέσα στις κοινωνίες που έχει δημιουργήσει.

Η βιογραφία ξεδιπλώνεται με κεντρικό άξονα τη μέρα της αποφυλάκισης όταν το πρόσωπο βρίσκεται αντιμέτωπο με το μέλλον του και το παρελθόν του. Η παράσταση επεξεργάζεται το θέμα της μέσα απο μια σύνθεση σκηνών ρεαλισμού, αφηγήσεων, χιούμορ και ζωντανής χιπ-χοπ μουσικής – της κατεξοχήν μουσικής που καταπιάνεται με τα κοινωνικά ζητήματα.

Ηθοποιοί : Εκάβη Ντούμα, Γιάννης Λεάκος, Μάνος Κανναβός  Ράπερ : Παναγιώτης Στραβαλέξης (Τακι Τσαν)