Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί workshop στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας με καλλιτέχνες, θεωρητικούς και αρχιτέκτονες που θα αποτελέσει το ξεκίνημα των εργασιών για την υλοποίηση της έκθεσης Nice! Ιστορίες από τη δυτική πλευρά σε επιμέλεια των Γιάννη Γρηγοριάδη και Γιάννη Ισιδώρου και παραγωγή της Lo and Behold.

Μια έρευνα για τις ιδιαίτερες ποιότητες των προαστίων, την έννοια της Μητρόπολης και τον συσχετισμό της με την ιδέα της επιστροφής, την Πατρίδα. Η περιπλάνηση, η ερμηνεία του προαστιακού δικτύου και η ανάδειξη των μικροπολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, οι παραστάσεις και οι αναπεριγραφές τους, η  ψυχογεωγραφία και οι διαφοροποιήσεις της μέσα στο χωροχρόνο θα αποτελέσουν τα κύρια μεθοδολογικά εργαλεία και τις καλλιτεχνικές πρακτικές του εγχειρήματος. Οι συμμετέχοντες εικαστικοί, θεωρητικοί και λογοτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους επιμελητές στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου και να ενημερωθούν για το ερευνητικό/διαλεκτικό πεδίο του έργου (μητρόπολη-μνήμη-πατρίδα-επιστροφή) μέσα από αφηγηματικές, προσωπικές προσεγγίσεις με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού.

Οι προγραμματισμένες και οι έκτακτες δράσεις που πλαισιώνουν το ευρύτερο εγχείρημα, με αποκορύφωμα την μεγάλη ομαδική έκθεση, (16 Μαρτίου-4 Απριλίου 2016), θα αποτελέσουν το υλικό του καταλόγου ο οποίος θα εκδοθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών.

Οι δράσεις και η έκθεση πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και τη συνεργασία του δήμου Νίκαιας- Αγ.Ιωάννη Ρέντη

Ταυτότητα της Lo and Behold

Η ‘Lo and Behold’ είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, με έδρα την Αθήνα και δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που έχει ως άξονα την πολιτιστική δράση με επίκεντρο τη σύγχρονη τέχνη.

Σκοπός της Lo and Behold είναι να στρέψει την προσοχή στο έργο τέχνης και να το προβάλει ως αποτέλεσμα καλλιτεχνικής διερεύνησης και όχι ως εμπορικό προϊόν.

Επιμέλεια       

Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιάννης Ισιδώρου (Salon de Vortex)