Οι Next Step Quintet ανακηρύχτηκαν νικητές στην κατηγορία «Small Band», στο πλαίσιο του Διαγωνισμού «Made in New York Jazz Competition».

To “Made in NY Jazz Competition”, είναι ένας online διαγωνισμός που προσκαλεί μουσικούς και γκρουπ από όλο τον κόσμο να διαγωνιστούν ανεβάζοντας την μουσική τους στο διαδίκτυο.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν μερικοί από τους θρύλους της jazz μουσικής, και είναι οι: Joe Lovano, Randy Brecker και Lenny White.

Η διαδικασία έχει ως εξής: Το γκρουπ αποστέλλει το video συμμετοχής και διαλέγει την κατηγορία που θέλει να διαγωνιστεί. (Solo Instrumental, Solo Vocal, Small Band, Big Band κλπ). Εφόσον το video εγκριθεί μπαίνει στον διαγωνισμό. Αφού αναρτηθούν τα video αρχίζει η διαδικασία της ψηφοφορίας του online κοινού. Όταν ολοκληρωθεί  η διαδικασία αυτή, οι διοργανωτές Misha Brovkin (Founder) και Yaacov Mayman (art director) μαζί με την κριτική επιτροπή αποφασίζουν τους top 5 κάθε κατηγορίας. Έπειτα τους top 2 και στη συνέχεια τους νικητές. Οι νικητές της κάθε κατηγορίας πάνε στον τελικό με σημαντικές πιθανότητες να κερδίσουν αν όχι το μεγάλο έπαθλο, μια θέση στην τελική τριάδα.  Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού πηγαίνει απευθείας στην Νέα Υόρκη για να παίξει live σε ένα jazz Gala οργανωμένο από τον διαγωνισμό

Οι Next Step Quintet αφού ανακηρύχτηκαν νικητές στην κατηγορία τους βρίσκονται στην τελική ευθεία. Σύντομα θα ξέρουμε αν έχουν μια θέση στην τελική τριάδα ή ίσως και αν θα πετάξουν για την Νέα Υόρκη.

Οι Next Step Quintet είναι:

Θοδωρής Κότσυφας – Κιθάρα
Γιάννης Παπαδόπουλος – Πιάνο
Κωνσταντίνος Μάνος – Μπάσο
Βασίλης Ποδαράς – Ντραμς

https://www.facebook.com/TheNextStepQuintet