Οι Kalfayan Galleries  παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη  Στήβεν Αντωνάκου με τον τίτλο New Wall Works, αποτελούμενη από επιτοίχια γλυπτά με κύριο υλικό το νέον.

Ο Στήβεν Αντωνάκος, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες, με έντονη διεθνή παρουσία, πλούσιο και πολύπλευρο εικαστικό έργο. Ευρύτερα γνωστός για τα έργα του με νέον, ο Αντωνάκος υπήρξε διεθνώς ένας από τους πρωτοπόρους στη χρήση του υλικού αυτού που από το 1960 έως σήμερα αποτελεί ένα από τα βασικά εκφραστικά του μέσα.

Στα έργα του ο Αντωνάκος επιχειρεί να μεταφέρει με άμεσο τρόπο την εμπειρία απτών αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε πραγματικούς χώρους. Για τον Αντωνάκο, η έννοια του ενεργού χώρου ως καίριο συστατικό της τέχνης και του τρόπου με τον οποίο την αντιλαμβανόμαστε εμπειρικά αποτελεί θεμελιακό στοιχείο των έργων του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το έργο Procession (Πομπή) στον σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους.

Οι γεωμετρικές φόρμες και τα αφηρημένα φωτεινά σχήματα με νέον διαλέγονται με τον χώρο και τον μεταμορφώνουν προσδίδοντάς του ζωή και εκφραστικότητα. Το φυσικό φως μετατρέπεται σε πνευματικό φως, δημιουργώντας έναν οικείο, στοχαστικό χώρο, γεγονός που δρα καταλυτικά στη βιωματική σχέση του θεατή με το έργο τέχνης.