Στην James Taylor Gallery του Λονδίνου, σε ένα χώρο που αποπνέει μια αίσθηση εγκατάλειψης με έντονα βιομηχανικά στοιχεία, τρείς καλλιτέχνες ο Yaron Lapid, η Ellen Nolan και η δική μας Αλίκη Κρικίδη, παρουσιάζουν μια σειρά από έργα που έχουν ως πρώτη ύλη, την ζωή…

Η έκθεση Nervous System είναι ένα συλλογικό project που προέκυψε από την επιθυμία να οδηγηθούν τρεις καλλιτεχνικές πρακτικές προς νέες φόρμες και τρόπους έκφρασης. Ο τίτλος της έκθεσης παραπέμπει στο ζωγραφικό έργο του Francis Bacon και στον τρόπο που αυτός μεταχειρίζεται το χρώμα σαν υλικό που επηρεάζει άμεσα το νευρικό μας σύστημα. Η έκθεση έχει στόχο να διερευνήσει την ιδέα του εύθραυστου, εστιάζοντας στο σώμα ως μέσο που αποκαλύπτει το πόσο ευάλωτη είναι η ανθρώπινη φύση μπροστά σε κοινωνικές σχέσεις και ιεραρχίες. Κάνοντας μια διαδρομή στα πεδία της σωματικότητας και της αφαίρεσης, της απώθησης και της έλξης, το Nervous System  επιθυμεί να θέσει σε κίνηση ενστικτώδεις αντιδράσεις.

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης διαχειρίζονται μια πραγματικότητα στην οποία τα όρια μεταξύ φαντασίας και απειλής, ομορφιάς και φρίκης, είναι σε διαρκή επαναδιαπραγμάτευση. Η αντίσταση σε αυτά τα όρια τίθεται σε δοκιμασία από την ντοκυμαντερίστικη προσέγγιση του.