Φωτογραφίες ντοκουμέντου, ρεαλιστικές ή συμβολικές, εικόνες μυθοπλασίας και αποτυπώματα φαντασίας με κοινό παρανομαστή το νερό συναντάμε στην έκθεση που παρουσιάζει το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Το υδάτινο στοιχείο παρουσιάζεται σε κάθε μορφή του, αλλά και στην εκκωφαντική απουσία της ύπαρξης του, στην έκθεση Νερό – ρεύματα.  Η έκθεση εγκαινιάζει το θεματικό κύκλο Τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και ο άνθρωπος.

Η έκθεση αυτή περιέχει διαφορετικά ρεύματα της φωτογραφίας, όπως εκφράζονται μέσα από τα έργα του Prix Pictet, αλλά και από τα έργα της ομαδικής έκθεσης των Ελλήνων και ξένων δημιουργών.

To Βραβείο Pictet, των Pictet & Cie οι οποίοι συνεργάζονται με τους Financial Times για τη διεθνή κάλυψή του, είναι ένα παγκόσμιο βραβείο αφιερωμένο αποκλειστικά στη φωτογραφία και στη βιώσιμη ανάπτυξη. Η αποστολή του είναι, χρησιμοποιώντας τη δύναμη της φωτογραφίας, να επικοινωνήσει μηνύματα ζωτικής σημασίας σε ένα παγκόσμιο κοινό. Πρόκειται για ένα μοναδικό στόχο, όπου η τέχνη βρίσκεται στην υπηρεσία των κοινωνικών και περιβαλλοντικών αλλαγών που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα στις αρχές του 21ου αιώνα.