Ένα γκράφιτι που βρέθηκε στον σταθμό Hinode, στο κέντρο του Τόκιο, θα μπορούσε να είναι έργο του γνωστού καλλιτέχνη Banksy, λένε οι τοπικοί αξιωματούχοι. Το σχέδιο έχει πολλές ομοιότητες με το γνωστό έργο του Banksy “Umbrella Rat”, το οποίο απεικονίζει με παρόμοιο τρόπο έναν αρουραίο να πέφτει στο κενό, χρησιμοποιώντας μια ομπρέλα σαν αλεξίπτωτο.

Δεν είναι σαφές πότε το έργο δημιουργήθηκε , ωστόσο οι υπεύθυνοι αναφέρουν πως υπάρχει πολύ καιρό εκεί. Συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσε να είναι έργο του δημοφιλούς γκραφίστα, όταν οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες μαζί του, και να αναρωτιούνται πως το έχει φτιάξει, απευθυνόμενοι στις αρχές.

Η βάση στην οποία βρίσκεται το γκραφίτι μεταφέρθηκε προσεκτικά σε ασφαλές σημείο για την προστασία του ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε φθορά, ενώ οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να βρουν αν όντως ο δημιουργός τους είναι ο Bansky.

Σε ένα tweet, η κυβερνήτης της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, Yuriko Koike, αποκάλεσε το έργο τέχνης ένα πιθανό “δώρο στο Τόκιο”.