Το έργο εμφανίστηκε μόλις άρχισε η 58η Μπιενάλε Βενετίας με τίτλο “May You Live In Interesting Times”. Το έργο βρίσκεται στον τοίχο ενός σπιτιού μέσα στα γραφικά κανάλια της Βενετίας, το νησάκι Dorsoduro. Ο τίτλος «May you live in interesting times» αποτελεί μία κινεζική δισυπόστατη ρήση, που είναι ευχή και κατάρα μαζί. Η 58η Μπιενάλε Βενετίας θέλει να αποτυπώσει την επισφάλεια αλλά και τις προκλήσεις που έχουν προκαλέσει οι μεγάλες ανακατατάξεις σε οικονομικό, κοινωνικό και πολιτισμικό επίπεδο παγκοσμίως.

Πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν το έργο ως μία καυστική, αλλά και ειλικρινής απάντηση στο ερώτημα που θέτει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της έκθεσης, Ralph Rugoff. Καθώς σήμερα ο κόσμος έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δεις, αλλά και πολλές δυσκολίες. Δυσκολίες που δεν αφορούν μόνο την Ευρώπη. Εκατοντάδες μετανάστες διασχίζουν την Μεσόγειο Θάλασσα, βάζοντας τον εαυτό τους σε θανάσιμο, για να εισέλθουν στην Ευρώπη με ελπίδα για μία καλύτερη και πιο αξιοπρεπής ζωή.

Το παιδί που έχει φιλοτεχνήσει ο Banksy φοράει ένα σωσίβιο και κρατάει μία ροζ φωτοβολίδα. Ζητάει από όλους μας βοήθεια. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης δεν έχει ανεβάσει στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη φωτογραφία του έργου.