Μια παράσταση στην οποία ο Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη επί σκηνής ,ανεβαίνει στη νέα στέγη του θεάτρου Συνεργείο στο Μεταξουργείο σε σκηνοθεσία Γιολάντας Μαρκοπούλου.

Πρόκειται για μία παράσταση βασισμένη σε διηγήματα των Γκάμπριελ Γκαρσία Μάρκες και Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες δε συναντήθηκαν ποτέ. Ο δεύτερος γεννήθηκε 17 χρόνια μετά τον θάνατο του πρώτου, στην Κολομβία, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Σκιάθο του Έλληνα  κοσμοκαλόγερου. Οι ήρωες τους όμως, ο Κωνσταντής και ο Εστέβαν, θα συναντηθούν στο στερνό τους ταξίδι στη σκηνή.

Δύο έκθετοι νεκροί ταξιδιώτες, που πλέουν διαπόντιοι και υπερπόντιοι» για να εκπληρώσουν κάποιο ανομολόγητο τάμα, ή να πραγματώσουν έναν ύψιστο σκοπό, πριν κοιμηθούν τον αιώνιο ύπνο, στην αγκαλιά της πατρικής του γης ο ένας, και της ανοιχτοχέρας θάλασσας που την τριγυρίζει ο άλλος. Η μοίρα τους κοινή. Γεννήματα και οι δυο μιας ποιητικής πεζογραφίας, ντυμένοι τη βαριά φορεσιά των μύθων του τόπου τους, με πρόσωπα πολλαπλά: Διόνυσοι κι Οδυσσείς, Ελπήνορες και Χριστοί μαζί, μας καλούν στον μαγικό κόσμο τους, εκεί που η φαντασία είναι πραγματικότητα και η πραγματικότητα θηλιά στο λαιμό εκείνων που δεν ονειρεύονται.

Τέσσερις ηθοποιοί θα μας ταξιδέψουν από την ποιητική χώρα των δύο συγγραφέων, στη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα με μοναδικές αποσκευές τη γλώσσα και τη φαντασία. 
Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις 14 Ιανουαρίου

Παίζουν: Μαρία Αιγινίτου, Βιολέττα Γύρα, Γιώργος Στάμος, Χάρης Χαραλάμπους