Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Πάτρας προσθέται ακόμη μία συνεργασία στη φετινή διοργάνωση, με τo διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού www.artfools.gr της Λάρισας που διοργανώνει το Νεανικό Φεστιβάλ, ArtFools Video Festival.

Το διαδικτυακό περιοδικό τέχνης και πολιτισμού artfools.gr, διοργάνωσε τον περασμένο Μάρτη το 1ο Μαθητικό και Νεανικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, (ARTFOOLS VIDEO FESTIVAL), σε συνεργασία με την ONTEON- ΒΙΚΤΩΡΙΑ, το σύλλογο φίλων του κινηματογράφου Cineparmenos, και τη στήριξη της Φωτογραφικής Λέσχης Λάρισας.

Στο Φεστιβάλ προβλήθηκαν 35 ταινίες μικρού μήκους στο διαγωνιστικό και εκτός διαγωνιστικού μέρους, 7 ταινίες Λαρισαίων δημιουργών και 3 βραβευμένες ταινίες από το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Πάτρας.

Έτσι κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Πάτρας θα προβληθούν οι  βραβευμένες ταινίες του Νεανικού Φεστιβάλ, artfools video festival της Λάρισας.

Οι ταινίες είναι: 1ο Βραβείο Μυθοπλασίας, TOGETHER… του Δημήτρη Νάκου. H Τασία και ο Λουκάς είναι δυο άνθρωποι που κουβαλούν το βάρος του παρελθόντος. Ζουν ο καθένας στο δικό του κόσμο, που με τους δικούς τους όρους έχουν πλάσει. Μια ιστορία σχετικά με την πίστη, τη φαντασία…

2ο Βραβείο Μυθοπλασίας, Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ, του Πέτρου Αντωνιάδη. Ο Χρήστος ένα φτωχό παιδί χωρίς οικογένεια , έχει έμφυτη αγάπη για τα γράμματα, χωρίς όμως καν να έχει αποκτήσει βιβλίο. Η αγάπη του αυτή τον οδηγεί στα χέρια ενός ανθρώπου που θα δώσει τα φώτα να προχωρήσει.

3ο Βραβείο Μυθοπλασίας, ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ των Θόδωρου Μαραντίδη – Αριστείδη Αναστογιάννη. Μια τυφλή κοπέλα πηγαίνει σε ένα  Bar κι εκεί θα της μιλήσει ένας νεαρός. Παρά την αντίδραση της κοπέλας από την προσβολή που άκουσε νεαρός την ακολουθεί. Η ώρα περνάει και όλα ανατρέπονται……..

Ειδική διάκριση στην ταινία, ΜΑΖΙ, Συλλογική (σπουδαστές δραματικής σχολής Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγ. Βαρβάρας). Πώς μπορεί να εμπνεύσει ένα ποίημα και  τι μπορεί να δημιουργηθεί με την αφορμή αυτή; Πως συνδέονται μεταξύ τους οι τόσο διαφορετικοί θαμώνες μιας καφετέριας και ποιο σύνθημα γραμμένο σ’ένα τοίχο, μπορεί να τους ενώσει όλους αυτούς…ΜΑΖΙ.

Και με βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου Λαρισαίου /Λαρισαίας Δημιουργού, ΠΑΡΤΥ ΕΠΟΧΗΣ  της Ανθής Τσιρούκη. Πρόκειται για ένα πάρτι εποχής στη Βιέννη μετά τον Α΄ Παγκ. Πόλεμο. Όλοι όσοι απαρτίζουν το πάρτι είναι φοιτητές ιατρικής. Ο Α Παγκόσμιος και η αναμονή του Β\’ τους έχει κάνει κυνικούς και μηδενιστές….