Οι μαθητές του πρώτου Καλλιτεχνικού Γυμνασίου – Λυκείου Γέρακα, αποδεικνύοντας πως ή μάθηση συνδυάζεται με την ανάγκη για δημιουργία, παρουσιάζουν στις αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθναίων, αντιπροσωπευτικά τους έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, φωτογραφίας, κατασκευών και video art.

Στα ατομικά ή ομαδικά μαθητικά εκθέματα διακρίνεται η χρήση ποικίλων υλικών τα οποία συχνά είναι ανακυκλώσιμα, ενώ η έκφραση πειθαρχίας και υπομονής αλλά και ανταρσίας ή θυμού είναι έκδηλη.

Οι καλλιτέχνες – εκπαιδευτικοί του σχολείου επιδιώκουν την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της μάθησης και του πειραματισμού. Επίσης, καλλιεργείται η ικανότητα των μαθητών να προσεγγίζουν τα γεγονότα, να διερωτώνται, να συνειδητοποιούν, να εμπνέονται και να αμφισβητούν μέσα από το έργο τους.

Η έκθεση, με τίτλο Νεανικές Διαδρομές, βασίζεται σε πρωτοβουλία της φιλολόγου Αλεξάνδρας Βασιλοπούλου, ενώ την οργανωτική ευθύνη έχει αναλάβει η υποδιευθύντρια του σχολείου – ζωγράφος Κορίνα  Πρεβεδουράκη σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους γλύπτες Δημήτρη Ευθυμίου και Χαράλαμπο Θεοδώρου, τη χαράκτρια Μαρίνα Μαραβελάκη, τις ζωγράφους Κωνσταντίνα Μπολιεράκη, Ελένη Παβλιτσένκο, Ελπίδα Πανονίδου και Βαρβάρα Σπυρούλη.