Τέχνη και μουσική πρωταγωνιστούν στα νέα προγράμματα του Ιδρύματος.

Αναλυτικά:

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Ανακαλύπτοντας τις τέχνες

Για παιδιά 2 – 4 ετών

Παίζοντας και αλληλεπιδρώντας, παιδιά και γονείς έρχονται σε δημιουργική επαφή με τα εικαστικά, τη μουσική και το θέατρο. Η εκπαιδευτικός Σπυριδούλα Χρόνη και ο μουσικοπαιδαγωγός Γιάννης Ψαριώτης, δημιουργούν ένα κλίμα αποδοχής και ενθάρρυνσης δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ξεδιπλώσουν κομμάτια του εαυτού τους και να γευτούν τις χαρές που δίνει η επαφή με την τέχνη και η συμμετοχή στην ομάδα. Σε κάθε κύκλο, μέσα από νέες θεματικές ενότητες, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά της τέχνης, καθώς και τον κόσμο που τα περιβάλλει και θα δημιουργήσουν τα πρώτα τους εικαστικά αντικείμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παρουσία ενός συνοδού για κάθε παιδί. Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.

ΚΥΚΛΟΣ 2
11, 18, 25 Νοεμβρίου, 2 Δεκεμβρίου 2017

Σάββατο, 12:00 – 13:00
Κόστος συμμετοχής κύκλου: 80€
Κόστος συμμετοχής για 3 κύκλους: 200€

ARKKI Σχολείο αρχιτεκτονικής για παιδιά

Για παιδιά Νηπιαγωγείου (4-5 ετών) & Δημοτικού (6 – 12 ετών)

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, το ARKKI (School of Architecture for children and Youth), που ήρθε στην Ελλάδα από τον ΑΚΤΟ, σε συνεργασία με τη DESIGNEMBASSADOR.COM, συνεχίζει τη δράση του και το φθινόπωρο, με νέους κύκλους εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας από 4 έως 5 και από 6 έως 12 ετών. Το καλοκαίρι, δεκάδες παιδιά πήραν μέρος στα καλοκαιρινά εργαστήρια και δημιούργησαν με τέχνη και φαντασία πρωτότυπες κατασκευές που τα ενθουσίασαν.

Τώρα, το δημιουργικό παιχνίδι που βασίζεται στην αρχιτεκτονική συνεχίζεται, με τον ίδιο πάντα στόχο, τα παιδιά να εξερευνήσουν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό.

Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας. Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και, τελικά, να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Για παιδιά 4 – 5 ετών

ΚΥΚΛΟΣ 2 5, 12 Νοεμβρίου 2017
Κυριακή, 11:00 – 12:00

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.
Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 40 €

Για παιδιά 6 – 12 ετών

ΚΥΚΛΟΣ 2 11, 18, 25 Νοεμβρίου, 2 Δεκεμβρίου 2017
Σάββατο, 13:30 – 15:00

ΚΥΚΛΟΣ 2 12, 19, 26 Νοεμβρίου, 3 Δεκεμβρίου 2017
Κυριακή, 12:30 – 14:00

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και μπορεί να παρακολουθηθεί ανεξάρτητα ή συνεχόμενα.
Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 80€

Ταξίδι στη φύση μέσα από την τέχνη

Για παιδιά 4 – 6 ετών

Μία ξέφρενη ξενάγηση – περιήγηση στη φύση μέσα από ανατρεπτικές ιστορίες με την εικαστικό Γεωργία Χατζηβασιλειάδη.

Τα παιδιά πρωταγωνιστούν σε ένα ταξίδι μυθοπλασίας στον κόσμο των ορατών, από τον κρυμμένο μικρόκοσμο έως τον μυστήριο μακρόκοσμο, με σκοπό να αντιληφθούν την ανθρώπινη κλίμακα σε σχέση με το σύμπαν. Αναλύονται οι βασικές αρχές των πλαστικών τεχνών (σχέδιο, χρώμα, γλυπτική, χαρακτική) μέσα από ένα ανέμελο παιχνίδι με ζουλήγματα, τυπώματα, αγγίγματα, σφηνώματα, σταξίματα και ζυμώματα.

7 Νοεμβρίου 2017 – Ηφαίστεια και Παγετώνες
Τρίτη, 18:00 – 19:30

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

The coloring & doodling project 

Για παιδιά 4 – 12 ετών

Έχετε μήπως παρατηρήσει ότι ενώ μιλάτε στο τηλέφωνο ή ενώ παρακολουθείτε μια διάλεξη συγχρόνως ζωγραφίζετε αυθόρμητα κι ασταμάτητα; Αν ναι, καλώς ήρθατε στο μαγικό κόσμο της Αυθόρμητης Ζωγραφικής-Doodling με τους Imaginary Rooms! Όταν οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής συναντούν την αδάμαστη φαντασία κι ενέργεια των παιδιών. Ένα εργαστήρι για όλους εμάς που δε γνωρίζουμε τις λέξεις λάθος, γόμα, στερεύω κουκκίδες, μουτζούρες, μονοκονδυλιές, Characters, προσωπικό στιλ.

Το Doodling είναι ένα υπέροχο και χρήσιμο εργαλείο για να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας και να εξελίξουμε την προσωπικότητα και τον αλτρουισμό μας. Βοηθήστε τα παιδιά σας να απελευθερωθούν και να χαράξουν μια μοναδική πορεία.

Διδασκαλία, επιμέλεια: Νάντια Στασινού

Για παιδιά 4 – 6 ετών

ΚΥΚΛΟΣ 1 10, 24 Νοεμβρίου, 1, 8 Δεκεμβρίου 2017
Παρασκευή, 18:00 – 19:00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 80€

Όταν η ιστορία της τέχνης γίνεται παιχνίδι

Για παιδιά 6 – 12 ετών

Με αφορμή τη θεματική της προσωπογραφίας και του πορτραίτου, τα παιδιά ανακαλύπτουν και εξοικειώνονται με την ιστορία της τέχνης παρατηρώντας τα έργα, ανταλλάσσοντας ιδέες και παίζοντας με δραστηριότητες που είναι διασκεδαστικές και δημιουργικές. Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που σχεδιάστηκε από την Ένωση Εθνικών Μουσείων Γαλλίας με στόχο η τέχνη να γίνει προσβάσιμη σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά, υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σχεδιασμός: Réunion des musées nationaux-Grand Palais (Ένωση Εθνικών Μουσείων Γαλλίας)
Διασκευή – Υλοποίηση: Κάτια Παπασπηλιοπούλου

ΚΥΚΛΟΣ 1

1 Νοεμβρίου Αυτοπροσωπογραφία
8 Νοεμβρίου Η αποτύπωση της εξουσίας στην προσωπογραφία
15 Νοεμβρίου Προσωπογραφίες σε κυκλοφορία
Τετάρτη, 18:00 – 19:30

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

SUN DAY ART DAY!

19 Νοεμβρίου 2017, Ζωγραφίζω – κόβω – «ράβω»

Μπορεί ένα φόρεμα να είναι και ζωγραφιά; Μπορεί μια ζωγραφιά να γίνει ρούχο; Ελάτε να φανταστούμε πώς μπορούμε να μετατρέψουμε τις ζωγραφιές μας σε ρούχα! Θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε εφήμερα ρούχα από ασυνήθιστα υλικά, θα τα ζωγραφίσουμε και θα τα φορέσουμε. Πολύχρωμα σχέδια με φιγούρες, μοτίβα, γεωμετρικά σχήματα και ό,τι άλλο φανταστούμε. Ένα εργαστήριο όπου θα φτιάξουμε τις ζωγραφιές μας στα μέτρα μας!

Κυριακή, 11:00 – 12:00
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Εμείς οι Θεοί του Όλυμπου

Βιωματικό εργαστήριο δραματοθεραπείας

Για παιδιά 7 – 12 ετών

Ελάτε να ανέβουμε στην κορυφή του Όλυμπου! Να γνωρίσουμε τις ιδιότητες του κάθε Θεού και τις δικές μας. Τι συμβολίζουν; Άραγε μας μοιάζουν; Σε έξι συναντήσεις τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον Όλυμπο και να γνωρίσουν τη δύναμη από τον Δία, την αγάπη από την Αφροδίτη, την επικοινωνία μέσα από τον Ερμή, την στρατηγική από την Αθηνά… Επικοινωνώντας με τους Θεούς θα μπορέσουν να δουν, να εκφράσουν και να απελευθερώσουν τους ρόλους που «καλλιεργούν» μέσα τους.  Αυτή η βιωματική δραματοθεραπευτική και ψυχοεκπαιδευτική διεργασία θα επιτρέψει στα παιδιά να ανακαλύψουν τον πλούτο του δυναμικού τους και να μάθουν ποια στοιχεία και ποιες ιδιότητες τους εκφράζουν ή θέλουν να καλλιεργήσουν. Μέσα από τις αρχετυπικές ταυτότητες των Θεών, τα παιδιά προβάλλουν τον εσωτερικό τους κόσμο, ώστε να εξωτερικευθεί και να μπορέσει να είναι ευδιάκριτος.

Με την Λουκία Αποστολίδη, ψυχολόγο, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, δραματοθεραπεύτρια.

9 Νοεμβρίου 2017 – H Εστία μας καλοδέχεται στην οικεία των Θεών και εμείς, σαν Δίας και Ήρα, γνωρίζουμε τις δυνάμεις μας, την χρήση τους αλλά και την έννοια της εξουσίας.

16 Νοεμβρίου 2017 – Μέσα από τον μύθο της Αθηνάς και του Ποσειδώνα μαθαίνουμε πώς υποστηρίζουμε τον εαυτό μας και τι εστί ανταγωνισμός.

23 Νοεμβρίου 2017 – Αφροδίτη και Άρης: Δύο αντίθετες πλευρές, η αγάπη και η έχθρα, μας καλούν να δούμε πού στεκόμαστε.

30 Νοεμβρίου 2017 Ερμής και Ήφαιστος: Όταν είσαι ικανός. Η διαφορά ανάμεσα στο να είσαι αρεστός και να δέχεσαι αναγνώριση από το να είσαι μόνος και να βιώνεις την απόρριψη.

7 Δεκεμβρίου 2017 – Άρτεμις και Απόλλωνας: Όταν με τα αδέλφια μας και τους άλλους είμαστε διαφορετικοί αλλά και ίδιοι συγχρόνως.

14 Δεκεμβρίου 2017 – Δήμητρα και Διόνυσος: Η ανθρώπινη προσπάθεια σπέρνει και θερίζει, ενώ συγχρόνως, η φύση γνωρίζει πώς να ξαναγεννιέται. Κλείνοντας με το πάρτι του Διόνυσου.

Πέμπτη, 18:00 – 19:30

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Ταξίδι ξεκινώ, τον κόσμο εξερευνώ!

Για παιδιά 8 – 12 ετών

Έχουν φτιαχτεί στήλες που αγγίζουν τον ουρανό; Ποια από τις δεσποινίδες της Αβινιόν φορούσε μάσκα; Μπορεί το σύμπαν να κλειστεί σε έναν κύκλο; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντηθούν με τέχνη, σε ένα πλούσιο και συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο, με σταθμούς  σε θαυμαστά τεχνουργήματα του παγκόσμιου πολιτισμού. Το εργαστήριο εξετάζει την σχέση της τέχνης με τη γεωγραφία, τους διαφορετικούς πολιτισμούς, αλλά και πώς οι κατά τόπους ιερές παραδόσεις και οι λαϊκές τέχνες  επηρέασαν, ενέπνευσαν  ή έγιναν εργαλείο στα χέρια των μεγάλων καλλιτεχνών. Στη διάρκεια των συναντήσεων τα παιδιά θα γνωρίσουν την καλλιτεχνική δραστηριότητα τόσο μακρινών, όσο και οικείων πολιτισμών, θα χρησιμοποιήσουν ποικίλα υλικά και τεχνικές και θα ανακαλύψουν τις βασικές αρχές και το λεξιλόγιο της ζωγραφικής, με ενδιαφέροντα και διασκεδαστικό τρόπο.

Με την εικαστικό Καλή Κατσούρη.

15 Νοεμβρίου 2017 – Τότε? Τοτέμ

Πηγαίνουμε: Αμερική, Ευρώπη. Βλέπουμε: Ινδιάνικα τοτέμ, ζωγραφική του Burgoyne Diller και τα γλυπτά του Μπρανκούζι. Φτιάχνουμε: Πολύχρωμες συνθέσεις με χρωματιστά χαρτιά

22 Νοεμβρίου 2017 – Πρόσωπα και προσωπεία

Πηγαίνουμε: Αφρική, Ευρώπη. Βλέπουμε: Αφρικανικές μάσκες και πώς επηρέασαν τους μοντέρνους καλλιτέχνες. Ζωγραφίζουμε: Μάσκες με μεικτή τεχνική

29 Νοεμβρίου 2017 – Το αστραφτερό Φούτζι-γιάμα

Πηγαίνουμε: Ασία → Ιαπωνία. Βλέπουμε: Τα χαρακτικά του Χοκουσάι. Φτιάχνουμε: Χαρακτικά χρησιμοποιώντας απλά υλικά

Τετάρτη, 18:00 – 19:30
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Φιλοσοφία για παιδιά

Για παιδιά 9 – 12 ετών

ΚΥΚΛΟΣ 1

«Γνωστές ιστορίες και νοητικά πειράματα»

Μέσα από γνωστές και ευχάριστες ιστορίες, τα παιδιά επεξεργάζονται την αξία της φιλοσοφίας, την αλλαγή και το χρόνο, την ηθική συνείδηση, την ελεύθερη βούληση, την ταυτότητα, την ευτυχία, τη διαφορά σοφίας και σοφιστείας. Μαθαίνουν να αμφιβάλλουν και να σκέφτονται.

6 Νοεμβρίου Το δαχτυλίδι του Γύγη
13 Νοεμβρίου Ο Βάτραχος και ο Σκορπιός
20 Νοεμβρίου Το πλοίο του Θησέα
27 Νοεμβρίου Το άγγιγμα του Μίδα
4 Δεκεμβρίου Ο Θαλής στη σκιά της Πυραμίδας

Δευτέρα, 18:00 – 19:00

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 75€ / Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€

Η τέχνη της αγχιμαχίας (debate)

Για παιδιά 12 – 17 ετών

H Καλλίνα Μπασλή, προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Σχολικού Debate για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προτείνει σε εφήβους, μέσα από τη διαδικασία του debate και της ρητορικής, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αναπτύσσουν και να αντικρούουν επιχειρήματα, πώς να δομούν τον προφορικό και γραπτό λόγο, να υποστηρίζουν τις ιδέες τους με παραδείγματα ενώ, παράλληλα, εξασκούν και τις ρητορικές τους δεξιότητες μέσω παρουσιάσεων και ομιλιών. Σε κάθε σεμινάριο οι μαθητές συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, ενώ συζητούν εύρος θεμάτων, εστιάζοντας σε πολιτιστικά, κοινωνικά, και ηθικά θέματα της ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια παρουσίαση, ανοιχτή στο κοινό, στην οποία οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα debate που θα έχουν προετοιμάσει.

Πώς να γίνετε καλός ομιλητής;

Τι είναι το debate; Το debate ή αγχιμαχία είναι η διαδικασία δομημένης αντιπαράθεσης, κατά την οποία δύο πλευρές επιχειρηματολογούν πάνω σε ένα θέμα. Έρευνες από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε debates αναπτύσσουν την κριτική και αναλυτική σκέψη τους, αποκτούν σφαιρικότερη κατανόηση ενός γνωστικού αντικειμένου σε σχέση με απλές μεθόδους διδασκαλίας και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση στην έκφραση των απόψεών τους.

Για παιδιά 12 – 14 ετών:

11, 18, 25 Νοεμβρίου, 2, 9, 16 Δεκεμβρίου 2017

Σάββατο, 17:00 – 19:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 90€

Προγράμματα στο πλαίσιο των περιοδικών εκθέσεων

Παίζω με τις τέχνες με αφορμή μία έκθεση

Για παιδιά 6 – 12 ετών

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκινά με αφορμή μια εικαστική έκθεση για να αναζητήσει σχέσεις με τη μουσική, το θέατρο και τη λογοτεχνία. Τα παιδιά, περνώντας από τη μία τέχνη στην άλλη, εμβαθύνουν στη σχέση τους με το πρωτότυπο έργο, ενώ παράλληλα γίνονται τα ίδια δημιουργοί νέων έργων. Βασικό εργαλείο του προγράμματος είναι το παιχνίδι και κεντρικός στόχος η χαρά της δημιουργίας μέσα από το παιχνίδι με τις τέχνες.

Σχεδ/μός προγράμματος: Παναγιώτης Τσιρίδης
Πιάνο: Ρένια Χρυσουλάκη

26 Νοεμβρίου 2017 – «Όταν το φως χορεύει μιλάω δίκαια». Γιώργος Σεφέρης – Ποίηση και φωτογραφία

Κυριακή, 13:30 – 14:30
Κόστος μεμονωμένης συνάντησης: 15€ (1 παιδί + 1 συνοδός)

Μία νύχτα στο Ίδρυμα Θεοχαράκη! (Museum Sleepover)

Για παιδιά 8-12 ετών και γονείς

Η δράση στοχεύει στη μύηση και εξοικείωση των παιδιών με τους μουσειακούς χώρους και τη θεματολογία της τρέχουσας έκθεσης. Τα παιδιά ξεναγούνται στην έκθεση, συμμετέχουν σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σχεδιασμένα από μουσειοπαιδαγωγούς και βιώνουν μία μοναδική νυχτερινή εμπειρία, περιτριγυρισμένα από πολύτιμα έργα τέχνης.

25 Νοεμβρίου – «Όταν το φως χορεύει μιλάω δίκαια». Γιώργος Σεφέρης – Ποίηση και φωτογραφία

18:00 (απόγευμα Σαββάτου) – 10:00 (πρωί Κυριακής)

Κόστος συμμετοχής: 80€ (περιλαμβάνονται ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διανυκτέρευση,
δείπνο, πρωινό, καθώς και εκπλήξεις)

Παιδικές Παραστάσεις και Αφηγήσεις

Ο Κώδικας του κοντού δράκου

Για παιδιά από 6 ετών και άνω

Ένας σοφός δράκος με δυνατά φτερά, μια κροκόδειλος, που όλο σκέφτεται το φαγητό, και τα δύο αδέλφια της, το καθένα με το δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Όλα κυλούν ήρεμα και ωραία, στο ποτάμι που ζούνε, όταν ξαφνικά ο δράκος σκοντάφτει πάνω σε ένα παλιό σεντούκι. Τι να κρύβει άραγε; Με ποιον τρόπο αυτό το σεντούκι μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους;

Μια θεατρική παράσταση που θα ψυχαγωγήσει τα παιδιά, ενώ παράλληλα, θα τα φέρει σε μια πρώτη επαφή με τον κώδικα της ευρωπαϊκής μουσικής. Πάνω από όλα όμως, ένα θεατρικό έργο που θα τα βοηθήσει να δουν πως, όταν οι άνθρωποι δείχνουν αλληλεγγύη και συνεργάζονται μεταξύ τους μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να ζήσουν μια ευτυχισμένη ζωή.

Κείμενο: Παναγιώτης Τσιρίδης
Σκηνοθεσία: Μαριάνθη Φωτάκη

26 Νοεμβρίου 2017

Κυριακή, 12:00 – 13:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

Εκλάπη το κλειδί του Σολ

Το «Εκλάπη το κλειδί του Σολ» μετά από τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων της προηγούμενης χρονιάς στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη και στην ευρύτερη ελληνική επικράτεια, επιστρέφει από τον Οκτώβρη του 2017 στον τόπο του… θεάματος!

Όλα αρχίζουν όταν ο διάσημος συνθέτης Κούλης Σαμπάχ μετακομίζει στην περιοχή του Πενταγράμμου για να συνθέσει το νέο του μουσικό έργο και ξαφνικά εξαφανίζεται… το κλειδί του Σολ!!

Ένα μουσικό «θρίλερ» για παιδιά από έξι ετών. Ένα κωμικό κονσέρτο για ένα μεγάλο πιάνο με ουρά και ορχήστρα τους θεατές που, συμμετέχοντας στην επίλυση του διασκεδαστικού μυστηρίου, ανακαλύπτουν τον θαυμαστό κόσμο της μουσικής και του θεάτρου!

Το κείμενο έγραψε η Αιμιλία Βασιλακάκη, βραβευμένη από τα Κρατικά Θεατρικά Βραβεία του 2012 για το έργο της «Πριγκιπική Γυμναστική» υπεύθυνη και για το λιμπρέτο των «Καρμενσίτας» που έγραψε το 2015 για την παιδική σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Οι πρωτότυπες μελωδίες, τα τραγούδια αλλά και το εικαστικό περιβάλλον φέρουν την υπογραφή του Νικόλα Σαλίγκαρου, ενώ τους φωτισμούς έκανε ο Βασίλης Κλωτσοτήρας. Στο πιάνο συνοδεύει ερμηνεύοντας διάσημους συνθέτες ο Κώστας Κακούρης, ενώ στη σκηνή αυτοσχεδιάζουν οργανωμένα η Έλενα Λαρίου και η Αιμιλία Βασιλακάκη.

5, 12, Νοεμβρίου, 3 Δεκεμβρίου 2017

Κυριακή, 15:00 – 16:00
Κόστος συμμετοχής: 10€

Εκπαιδευτικά προγράμματα για Ενήλικες

Εργαστήριο μεταξοτυπίας με τον TIND

Τύπωσε το μόνος σου. Αξίζει να λερωθείς και να λερώσεις! Ο Μανώλης Αγγελάκης (aka Tind) έρχεται στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και πραγματοποιεί δύο ολοκληρωμένα προγράμματα για να μας εισάγει στον μαγικό κόσμο της μεταξοτυπίας.

ΚΥΚΛΟΣ 1
– «Μεταξοτυπία, η αέναη τεχνική»

Η μεταξοτυπία είναι η αρχαιότερη εκτυπωτική μέθοδος στην ιστορία της ανθρωπότητας και συνοδεύει τον πολιτισμό από τα πρώτα του βήματα μέχρι και τη βιομηχανική επανάσταση, όπου και γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της παραγωγής, αλλά και της τέχνης. Μέσα από τα εργαστήριά μας θα κάνουμε μια εισαγωγή στο θαυμαστό της κόσμο μαθαίνοντας τις βασικές αρχές τόσο στο σχεδιασμό, όσο και στην πράξη. Θα τυπώσουμε μαζί, δημιουργώντας περιορισμένης έκδοσης εκτυπώσεις, πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες όπως χαρτί, ύφασμα και ό,τι υλικό θέλει ο κάθε ένας να πειραματιστεί. Ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο με θεωρία, σχεδιασμό και εκτύπωση που δεν απαιτεί προηγούμενες γνώσεις πάνω στην μεταξοτυπία, μόνο πολλή όρεξη για πειραματισμό.

14, 21, 28 Νοεμβρίου, 5, 12, 19 Δεκεμβρίου 2017
Η τελευταία συνάντηση (19/12) θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο μεταξοτυπίας του TIND

Τρίτη, 18:00 – 21:00
Συνολικό κόστος συμμετοχής: 250€
(Στην παραπάνω τιμή συμπεριλαμβάνεται το κόστος όλων των υλικών)

Φωνή & επιτυχία

Ένα σεμινάριο διάρκειας μιάμισης ημέρας (12 ωρών) που θα πολλαπλασιάσει τις ευκαιρίες για επαγγελματική και προσωπική επιτυχία. Απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να σαγηνεύουν σε προσωπικό και επαγγελματικό περιβάλλον, να λύσουν ζητήματα στις φωνητικές χορδές και τον λαιμό γενικότερα, να βελτιώσουν την επικοινωνία, την θετική επιρροή τους και κατ’ επέκταση την ποιότητα της ζωής τους μέσα από την ανάπτυξη βαθιάς και γεμάτης αυτοπεποίθηση φωνής.

Με την ειδικό Φωνής Νίνα Καλούτσα (www.ninakaloutsa.com), υψίφωνο, καθηγήτρια φωνητικής και κάτοχο Master Όπερας από το Κρατικό Ωδείο Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας, η οποία έχει εργαστεί με εκατοντάδες στελέχη επιχειρήσεων & ιδιώτες σε ατομικά & ομαδικά μαθήματα.

Το σεμινάριο επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές τη σεζόν 2017 – 2018.

18 & 19 Νοεμβρίου 2017

Ώρες Διεξαγωγής για όλες τις ημερομηνίες: Σάββατο 17:00 – 20:30 & Κυριακή 10:00 – 19:00
Κόστος σεμιναρίου: 120€

Πληροφορίες-εγγραφές: www.better-world.gr  & www.ninakaloutsa.com
E-mail: info@better-world.gr
Τηλ.: 213 043 9673 – 6936 527 527

Γυναικεία Χορωδία Ιδρύματος Β & Μ Θεοχαράκη

Ο ρόλος μιας χορωδίας δεν είναι απλά ψυχαγωγικός, αλλά συνάμα μορφωτικός, παιδαγωγικός και κοινωνικός. Στόχος της δικής μας χορωδίας, αποτελεί η καλλιέργεια της φωνής και της ψυχής των συμμετεχόντων, η γνωριμία τους με μουσικά είδη διαφορετικών εποχών και στιλ καθώς και η εξοικείωσή τους με τη σκηνή και η ανάπτυξη ομαδικού πνεύματος και αλληλεγγύης.

Η Γυναικεία Χορωδία του Ιδρύματος Θεοχαράκη στον πέμπτο χρόνο της λειτουργίας της απευθύνεται σε κυρίες όλων των ηλικιών, οι οποίες μπορεί να μην γνωρίζουν να διαβάζουν μουσική και δε χρειάζεται να έχουν εκπαιδευμένες φωνές. Πραγματοποιούνται 2 – 3 συναυλίες το χρόνο στο αμφιθέατρό μας σε σύμπραξη με άλλες καταξιωμένες χορωδίες.

Διδασκαλία – Μαέστρος: Κατερίνα Βασιλικού
Διδασκαλία φωνής: Νίνα Καλούτσα
Πιάνο: Μιχάλης Χανός

Κάθε Σάββατο από 7 Οκτωβρίου 2017 έως 30 Ιουνίου 2018 (εκτός αργιών και σχολικών διακοπών: 28/10, 11/11, 23/12, 30/12/2017 & 6/01, 7/04/2018). Ακροάσεις – εγγραφές: Kαθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Η Γυναικεία Χορωδία του Ιδρύματος Θεοχαράκη θα ερμηνεύσει Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες στις 10 Δεκεμβρίου 2017. 

Ώρα: 10:00 – 12:00
Ατομική συμμετοχή: 50€ / μήνα


Ειδική έκπτωση 10% ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ και 20% ΣΤΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Ισχύει για ταυτόχρονη προαγορά περισσοτέρων του ενός προγραμμάτων (εκτός παιδικών παραστάσεων).

Ειδική έκπτωση για τους Φίλους του Ιδρύματος 10% ΣΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ και στα ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Ισχύει για 1 μέλος ή 1 παιδί / μέλος με την επίδειξη της κάρτας μέλους στο ταμείο (εκτός παιδικών παραστάσεων).