Ο Eναγκαλισμός, όπως μεταφράζεται είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς των Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και Jason Carter που μόλις κυκλοφόρησε.

Ο Eναγκαλισμός, όπως μεταφράζεται είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς των Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου και Jason Carter που μόλις κυκλοφόρησε.


Μία δυναμική μουσική σύμπραξη της ελληνίδας ερμηνεύτριας και του διεθνούς φήμης Βρετανού κιθαρίστα, δύο καταξιωμένων μουσικών της Ευρωπαϊκής έθνικ και jazz μουσικής σκηνής.


Το «Τhe Embrace» ένα πρότυπο μουσικό έργο με τη σφραγίδα της διαπολιτισμικότητας στα ηχοχρώματά του. Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ενός μουσικού με διαδρομές στους ήχους των πολιτισμών του κόσμου και μίας βαθιά θεραπευτικής φωνής που γονιμοποιεί τον χώρο δημιουργώντας νέους, βιώσιμους, βαθιά λειτουργικούς τόπους.


Το cd διατίθεται αποκλειστικά από τα βιβλιοπωλεία Ιανός και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.jasoncarter.net/shop.htm


Η Νατάσσα Μάρε έχει συμμετάσχει σε σημαντικές διοργανώσεις και φεστιβάλ (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων, Women Creators of the Two Seas – Mediterranean and Black Sea/Unesco, European Worldwide Music Festival, Gaia Festival, Sur les chemins d’ Oxor, Continental Artists κ.α.).


Τον Ιούνιο του 2002 κυκλοφορεί την πρώτη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο «Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου» αποσπώντας άριστες κριτικές από τα εγκυρότερα Ελληνικά μουσικά περιοδικά. Μέλος των καλλιτεχνών χωρίς σύνορα, συνεργάστηκε με τους Christine Alavoine και Marc Roger, στο projet Sur les chemins d’ Oxor, με την υποστήριξη του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης και του Institut Francais.


O Jason Carter, έχει μαθητεύσει με τους κιθαρίστες John Williams και Paco Pena στη Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου. Έχει ηχογραφήσει 14 albums. Βραβευμένος για το μουσικό του έργο από το Βασιλικό Πριγκιπάτο του Bahrain και χώρες όπως η Φινλανδία και η Βρετανία έχει συνεργαστεί με μουσικούς και σχήματα από όλο τον κόσμο (Ιρλανδία, Κίνα, Πακιστάν, Ινδία, Ιράκ, Αίγυπτο και Αφρική), με καλλιτέχνες όπως οι: Larry Coryell, Trilok Gurtu, Nigel Kennedy, Antonio Forcione, Gordon Giltrap, Dominic Miller and Babik Reinhardt Hapriprasad Chaurasia) κι έχει ηχογραφήσει με καλλιτέχνες όπως οι: Nick Beggs, Phil Keaggy, Máire Brennan and Hossam Ramzy. Την δουλειά του την χαρακτηρίζει ένα μείγμα κλασσικής, jazz και flamenco τεχνοτροπίας.


Περισσότερες πληροφορίες: www.myspace.com/natassamare