Το Bios θα φιλοξενήσει τρία γκρουπ της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής για μια μουσική βραδιά…

… το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.

Νάνοι
Οι Νάνοι δημιουργήθηκαν το 1993 κι από τότε παίζουν καθαρό rock ‘n roll με avant-garde στοιχεία, συνεχίζοντας μια παράδοση που θέλει τους καινούριους ήχους να γεννιούνται στην Θεσσαλονίκη. Με το τρίτο τους άλμπουμ Five Boxes να έχει ήδη κυκλοφορήσει, οι πατριάρχες του μελωδικού θορύβου έρχονται στις 19 Ιανουαρίου στο Bios, μαζί με τους Jane Doe και 10 Code. Οι Νάνοι αποτελούνται από τους: Σίμος Νάνος (φωνή, κιθάρα), Πάνος Νάνος  (κιθάρα) Ασκληπιός Ζαμπέτας (κιθάρα), Κώστας Χασιώτης (μπάσο, φωνητικά), Αλέξης Νάνος  (τύμπανα).
www.nanoi.gr

Jane Doe
Οι Jane Doe δημιουργήθηκαν το 2007  και η πρώτη τους δουλειά με τίτλο “Heaven for Dogs”,  κυκλοφόρησε από την ανεξάρτητη Run Devil Run Records. Πριν το άλμπουμ βγει στα δισκοπωλεία , το διέθεσαν στο internet εντελώς δωρεάν  με 2500 ανθρώπους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα τους και να το κατεβάζουν στους υπολογιστές τους.
Μέσα στο 2008 έκαναν πολλές συναυλίες δίπλα σε γνωστά ονόματα της ελληνικής σκηνής (Fuzzy Nerds, FILM, Rosebleed κα) και το 2009 αποφάσισαν να σταματήσουν σχεδόν κάθε δραστηριότητα και να αφοσιωθούν στον δεύτερο τους δίσκο. Τρία χρόνια και πολλές πρόβες μετά, οι Jane Doe επέστρεψαν στις ζωντανές εμφανίσεις, επιβεβαιώνοντας ότι είναι ένα από τα πιο δυναμικά acts της εγχώριας σκηνής. Το νέο τους άλμπουμ με τίτλο “The Enormous Head of King Splendid” αποτελείται από 15 τραγούδια που αντλούν την στιχουργική τους θεματική από λογοτεχνικά βιβλία,. Τα εκθειαστικά σχόλια των Αμερικανών A Place to bury Strangers και των Βρετανών O.Children, των οποίων τις συναυλίες άνοιξαν, αποτελούν απλά το επιστέγασμα όλης αυτής της προσπάθειας.

10 Code
Οι 10 Code είναι οι Πέτρος Ποταμιάνος, Απόστολος Μπουλές, Δημήτρης Αδαμόπουλος και Σίμος Συμεωνίδης και σχηματίστηκαν στα τέλη του 2011.
 Oι τρεις πρώτοι συναντήθηκαν μουσικά το 2010, όταν είχαν παίξει μαζί στους Playground (Jumping Fish Μαρτίου 2010).Το υλικό που δουλεύουν και παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή είναι εντελώς καινούριο και αμιγώς κιθαριστικό. Αυτή την περίοδο οι 10 Code ολοκληρώνουν την παραγωγή του πρώτου τους EP και παρουσιάζουν ζωντανά τα κομμάτια από το full-length άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2013.
 http://www.10-code.com