Τώρα που αρχίζει μια καινούργια χρονιά κι έγινε η όποια αποτίμηση της προηγούμενης να θυμηθώ να μην ξεχάσω να σημειώσω και τη λίστα με τους μικρούς στόχους και τα μικρά θέλω του 2015…

Να κάνω ποδαρικό στα καινούργια άλμπουμ του 2015 με το νέο άλμπουμ των Waterboys “Modern Blues” που κυκλοφορεί όπου να’ναι. Στις 19 Ιανουαρίου.

Να κάνω ποδαρικό στην καινούργια συναυλιακή χρονιά με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο στις «Τρίτες Παράλληλες» του Θεάτρου Πόρτα στις 20 Ιανουαρίου. Πάνε πολλοί μήνες από την τελευταία εμφάνιση του Μπάμπη στην Αθήνα και ποιος ξέρει πότε θα είναι η επόμενη.

Να μην ξεχάσω να τηλεφωνήσω και να κανονίσω ένα καφέ με τον Δημήτρη, την Βαρβάρα, τον Σωτήρη, τον Αντώνη, τον Άκη, την Σάρα (αν δεν είναι Βερολίνο), τον Στέλιο (αν δεν λείπει κι αυτός), τον Στυλιανό, την Αθηνά (πόσα χρόοοονια περάσανε;), τον Στάθη, τον Μανώλη και όλους εκείνους τους μουσικούς που στο παρελθόν έχουν διασταυρωθεί οι δρόμοι μας και οι μουσικές μας – δημιουργικά και όμορφα – σε διάφορες συνεργασίες αλλά που ποτέ (ή σχεδόν ποτέ) δεν προλαβαίνουμε να κάτσουμε να τα πούμε σαν άνθρωποι.

Να θυμηθώ να μην ξεχάσω να οργανώσω όλο αυτό το υλικό με τα αδισκογράφητα τραγούδια που βρίσκονται στο συρτάρι μου.

Να θυμηθώ να αρχειοθετήσω τις σημειώσεις του πρόσφατου άλμπουμ που έκανα παραγωγή και κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο. Μια Ανάσα Δρόμος …

Να μην ξεχάσω να διορθώσω τα παροράματα που εντόπισα στην παρτιτούρα της ορχήστρας του έργου μου που έπαιξε η Καμεράτα στο πλαίσιο του project “Δισ-Αρμονία». Όσο τα κοιτάς αυτά τα πράγματα, τόσο βρίσκεις.

Οπωσδήποτε να μην ξεχάσω να πάω στο Αστεροσκοπείο, αλλά και μια βόλτα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας,  πριν φύγουν για δύο χρόνια αρκετά εκθέματα  (θα ταξιδέψουν σε άλλα μουσεία του κόσμου). Να πάω μαζί με τα παιδιά εννοείται. Τρελαίνονται για κάτι τέτοια.

Κι εκείνο το βιβλίο που είχε γράψει πριν λίγα χρόνια ο David Byrne; Ακόμη δεν το έχω παραγγείλει. Πως το έλεγαν; Ή μήπως δεν ήταν και τόσο λίγα χρόνια τελικά; Let’s Google: πάλι καλά… Σεπτέμβριο 2012 κυκλοφόρησε. “How Music Works” ! Έλα μου ντε…

Να θυμηθώ να μην ξεχάσω τι μας έφερε ως εδώ…

Να θυμηθώ πως μόλις συνειδητοποιήσω κάποια στιγμή στην πορεία του 2015 ότι πολλά από τα πράγματα αυτής της λίστας δεν έγιναν, να μην κάτσω να σκάσω αλλά να προχωρήσω παρακάτω.

Να μην ξεχάσω …

Να κοιμηθώ μ’ένα βιβλίο, να σου αγοράσω ένα πλοίο1

Κάποτε εγώ κι εσύ/θα βγούμε δεν μπορεί/ κάτω στη θάλασσα2

Να δω όλες τις γειτονιές που αλώνιζα μικράκι, να θυμηθώ όλες τις ομορφιές που πήγαν άδικα3

Κλαίω απόψε σαν παιδί / αυτό περίμενα μια ζωή / Ο σπόρος βλάστησε στη γη / Σηκώνει δέντρα4

Καλή Χρονιά !

1 στίχοι από το «Να κοιμηθώ» του Φοίβου Δεληβοριά

2 στίχοι από το «Μέσα στη θάλασσα» των Αγγελάκα / Βελιώτη

3 στίχοι από το «Σύνεργα» του Νίκου Παπάζογλου

4 στίχοι από το «Η Γιορτή» της Μαρίας Λατσίνου που κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο.