Η γκαλερί Έρση εγκαινιάζει την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 την έκθεση του Θεόδωρου Μανωλίδη με τίτλο Μύθοι – Σύμβολα.

Η έκθεση που παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Μονακό έρχεται στη Γκαλερί Έρση προσκαλώντας το κοινό να την επισκεφτεί και να έρθει σε επαφή με τη μοναδική δουλειά του Θεόδωρου Μανωλίδη.

 
Ο Θεόδωρος Μανωλίδης, ο ζωγράφος που σύστησε με τον δικό του μοναδικό  τρόπο την αρχαία και βυζαντινή Ελλάδα στην σύγχρονη αλλοδαπή, καταθέτει για  άλλη μια φορά το δικό του προσωπικό στίγμα με την έκθεση έργων από την  τελευταία περίοδο της δουλειάς του στην Γκαλερί Έρση.

Στο εισαγωγικό σημείωμα του εντυπωσιακού λευκώματος για την δουλειά του Θεόδωρου Μανωλίδη το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως σε όλο τον κόσμο, η ιστορικός  τέχνης Αθηνά Σχινά περιγράφει το έργο του καλλιτέχνη ως «διάλογο μεταξύ παρελθόντος και παρόντος, με σύμβολα και αλληγορίες, με μύθους και  καθημερινότητες, με μνήμες και αινίγματα του σήμερα, που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο στο ταξίδι του μέσα στο χρόνο».

Τα έργα του Θεόδωρου Μανωλίδη αξιοποιούν τα διαχρονικά «όπλα» της  αρχαιότητας και του Βυζαντίου για να αναδείξουν τον προβληματισμό του  σημερινού ανθρώπου.