Ένα οφειλόμενο hommage στο φλίππερ κι ένα ταξίδι στον vintage κόσμο του.

Μηχανάκι; Ηλεκτρικό μπιλιάρδο; Μηχανή ονείρων; Διαφθορέας νεανικών ψυχών;

Όσες εύλογες απορίες ή κριτικά ερωτήματα κι αν θέσει κανείς, πάντα θα υπάρχει χώρος (και χρόνος) για μια παρτίδα φλίππερ, ακόμα κι αν σήμερα είναι δυσεύρετο ή απλώς έκθεμα σε κάποιο ειδικό μουσείο.

Τα κείμενα που συγκεντρώνονται σε αυτό τον τόμο εξερευνούν όλη την περιπλοκότητα, τη μυθολογία και τη φαντασμαγορία αυτού του κατεξοχήν αυτόματου της νεωτερικότητας, που συνεχίζει να συναρπάζει μέχρι τις μέρες μας.

Κείμενα
Dennis Göttel, Friedrich Kittler, Friedrich Wolfram Heubach, Paolo Virno, Κώστας Θ. Καλφόπουλος, Κώστας Κατσάπης, Λευτέρης Ξανθόπουλος, Χίλντα Παπαδημητρίου

Επιμέλεια
Κώστας Θ. Καλφόπουλος

Κώστας Θ. Καλφόπουλος

Ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος γεννήθηκε το 1956 στον Πειραιά. Σπούδασε Κοινωνιολογία, Ιστορία και Πολιτική στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Είναι τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας Η Καθημερινή σε θέματα πολιτισμού και ανταποκριτής γερμανόφωνων ΜΜΕ. Παράλληλα, ασχολείται με την επιμέλεια στον χώρο των εκδόσεων. Στον τομέα των ενδιαφερόντων του συμπεριλαμβάνονται η λογοτεχνία, το ποδόσφαιρο, οι νεανικές κουλοτύρες και, βέβαια, το φλίππερ. Έργα του είναι: Στην εποχή της περιπλάνησης (2000)· Η ποιοτική παράδοση στις κοινωνικές επιστήμες (επιμέλεια-εισαγωγή, 2003)· Georg Simmel. Περιπλάνηση στη νεωτερικότητα: Κοινωνιολογικά, φιλοσοφικά, αισθητικά κείμενα (επιμέλεια από κοινού με τον Σπύρο Γάγγα, 2004)· Tilt! (2005)· Far from the RAF (2007)· Καφέ Λούκατς – Budapest Noir (2008)· Ένα παράξενο καλοκαίρι (2011)· Καρέ-καρέ και άλλα διηγήματα (2013)· 18 κείμενα για τον Γιάννη Μαρή (επιμέλεια, εισαγωγή, κείμενο, 2016)· Φλίππερ (2016)· Όταν έρθει η μέρα που ξέρεις (μυθιστόρημα – μαζί με τον Άγη Πετάλα, 2020)· Ένα φέρετρο για τη Σοφία (μυθιστόρημα – μαζί με τον Ανδρέα Αποστολίδη, 2020).