“Είναι τέσσερις το πρωί, τέλος Δεκέμβρη. Σου γράφω απλώς για να δω αν είσαι καλύτερα.”

Ο Leonard Cohen σε ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, γράφει ένα γράμμα. Το γράμμα έγινε γνωστό ως “Famous Blue Raincoat”. Το απευθύνει σε έναν φίλο του. Το γράμμα φτάνει στον παραλήπτη του. Εκείνος απαντάει, με ένα νέο γράμμα, το οποίο φτάνει στη Νέα Υόρκη, αλλά ο κ. Leonard έχει μετακομίσει. Ο νεαρός θυρωρός που το παραλαμβάνει, αποφασίζει να τον βρει και να του το παραδώσει.

Κι έτσι ξεκινάει το ταξίδι…

Οι Ginger Creepers δημιουργούν έναν δικό τους οπτικοακουστικό χώρο, μία εγκατάσταση εμπνευσμένη, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από το έργο και το σύμπαν του μεγάλου Καναδού δημιουργού.

Μετά την επιτυχία των ραδιοπτικών “Τελευταία Ταινία Του Κραππ”, “Το Φως Είναι Σαν Το Νερό” και “Batman’s Mask”, οι Ginger Creepers επιστρέφουν αυτά τα Χριστούγεννα με το πρωτότυπο έργο τους, που είχε παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία και θεατρικά στο Θέατρο Δεκατέσσερα (2019-2020).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σύλληψη – Κείμενο: Ginger Creepers (Χρ. Καπενής – Γρ. Χατζάκης)
Σκηνοθεσία – Animation: Γρηγόρης Χατζάκης
Μουσική – Ηχητικός Σχεδιασμός: Βύρων Κατρίτσης
Επικοινωνία: Act for Art (Χρύσα Ματσαγκάνη)
Παραγωγή: aejaa / GCTB

Ερμηνεύουν: Χρήστος Καπενής, Κλεοπάτρα Τολόγκου

Διάρκεια: 75

*Το ραδιοπτικό θέατρο (Radioptical Theater) είναι μία καινοτόμα ιδέα της πλατφόρμας online παραστάσεων aejaa και των Ginger Creepers Theater Band εμπνευσμένο από το ραδιοφωνικό θέατρο. Εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά του online μέσου συνδυάζοντας την ηχητική δράση με παράλληλη οπτική αφήγηση και στοιχεία podcast. Ο ήχος δίνει τη ροή του έργου, ενώ η εικόνα αποκωδικοποιεί τη σκηνοθετική ανάγνωση της παράστασης.