Η κωμωδία «ΜΠΟΥΧΑΡΑ» του Κώστα Μουρσελά κάνει πρεμιέρα στον πολυχώρο Ανάδυση από τις 20 Φεβρουαρίου 2015.

Μέσα από ένα μεσοαστικό παντρεμένο ζευγάρι ο Μουρσελάς απεικονίζει την ταξική εικόνα της Ελλάδας  που ποτέ δεν είχε ορθόδοξη κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα  αστική κοινωνία.

Στο έργο ο θεατής παρακολουθεί ένα κόσμο με θύτες και θύματα, ατσίδες και κορόιδα, συμβιβασμένους και αμετανόητους. Ο μεσοαστισμός, το δώρο της ιστορικής κοινωνικής μας εξέλιξης και η διαβρωτική κυνική ιδεολογία του με όλα τα ζοφερά παρακλάδια της, είναι το σημείο αναφοράς της «Μπουχάρας» του Μουρσέλά και καθιστούν το έργο στις μέρες μας κωμικοτραγικά σύγχρονο.

Σε συνδυασμό με μια σκηνή ενός παρόμοιου ζευγαριού από τις Εσωτερικές Ειδήσεις του Μ. Πόντικα, η παράσταση αναλύει τους μηχανισμούς που παράγουν αλλοτρίωση, κατανοεί πως η δραπέτευση είναι μάλλον μάταιη, το αδιέξοδο μοιραίο, η νόσος μη αναστρέψιμη.

Κυνικοί μηχανισμοί του κράτους, ρεμούλες, καταναλωτική βουλιμία, μαϊμουδισμός, ημιμάθεια, ανηθικότητα και μιζέρια παρουσιάζονται ως βασικά χαρακτηριστικά των δύο ηρώων μέσα από τη σάτιρα και το χιούμορ και συνθέτουν έναν καθρέφτη που στέκεται μετέωρος απέναντι από τον θεατή.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Καίτη Βαρβαρέσου – Θεολογίτου και Θανάσης Νάκος

Σκηνοθέτης: Χρήστος Ταγόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Πετρούλα Μαντζουκίδου

Δημόσιες Σχέσεις: Λεωνή Γεωργίου